Hublot “Antikythera”

FFiecare ceas de la Hublot, are la baza un proiect amplu, fiind dedicat unei personalitati sau aducand un omagiu traditiei sau istoriei. Ceasul ”Antikythera” este conceput dupa aceeasi reteta, fiind inspirat din mecanismul Antikythera.

Acum 6 luni, mecanismul ceasului a fost prezentat la Muzeul de Arte si Meserii din Paris, dar a atras mult mai multe priviri la BaselWorld. Mecanismul Antikythera este un fel de calculator, care descrie miscarea si pozitia lunii si a soarelui. Acesta a fost descoperit in 1900 in apele din Grecia si se spune ca dateaza din secolul al II-lea i.Hr. Cei de la Hublot au dorit sa aduca un tribut acestei creatii, realizand astfel o reproducere in miniatura a calculatorului, dar careia i-au adaugat un tourbillion si indicarea de ore si minute.

Claude Biver sustine ca doar 4 astfel de ceasuri vor fi create: unul a fost prezentat la BaselWorld si va ajunge in curand la Muzeul din Atena unde va fi expus langa mecanismul Antikythera; un al doilea model va fi vandut prin licitatie, iar castigul va ajunge la Muzeul de Arheologie din Atena; al treilea ceas va ramane expus la Muzeul de Arte si Meserii din Paris, iar ultimul model creat va fi expus la Muzeul Hublot. Brandul considera ca ceasul “Antikythera” este o combinatie perfecta intre perioada antica si cea moderna. Intr-adevar, uitandu-ne la toate elementele si detaliile ceasului, ne dam seama ca este un rezultat al unei muncii migaloase, unde, probabil, cel mai important ingredient este rabdarea.

Multi au fost impresionati de cele doua remontoare, de la ora 12 si 6. Primul este folosit pentru a corecta indicatile astronomice, iar cel de-al doilea regleaza timpul. Datorita complexitatii ceasului, cele doua remontoare sunt protejate pentru a impiedica modificarea accidentala a mecansimului. Acesta este unul mecanic, cu un calibru 2033-CH01 si cu o reserva de energie de aproximativ 120 de ore. Carcasa, bezelul si remontoarele sunt create din titaniu, brandul considerand ca astfel protejeaza cel mai bine mecansimul.

Ceasul “Antikythera” este o creatie ingenioasa, care, ca orice alt ceas Hublot, a fost creat cu grija si atentie, pentru a pune in evidenta atat coceptul de baza, cat si talentul si daruirea ceasornicarilor.

19 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu