Hublot Masterpiece

JJean-Claude Biver aplica o noua strategie de marketing pentru compania Hublot in acest an. La Salonul International de Orologerie de saptamana trecuta au anuntat mai mult neoficial ca vor scoate o noua serie de ceasuri numita Masterpiece, la care au si dezvoltat primul ceas MP-01.

In mintea mea ceasurile de la Hublot sunt rotunde, iar noua colectie MP iese din aceste tipare. Ba chiar l-am confundat initial cu un Richard Mille. Se pare ca vor sa atraga acei potentiali clienti carora chiar nu le place sa poarte ceasuri rotunde in schimb iubesc functiile complicate.

Structura carcasei este facuta din titan, fapt ce face ca ceasurile sa fie foarte usoare. Mecanismul HUB5100 este in totalitate realizat ‘in-house’ . Aparent acesta este unul dintre obiectivele companiei, de a avea o productie proprie, eficienta si de calitate superioara. Mecanismul este format din 384 de piese si are o rezerva de energie de 10 zile, iar miscarile cronografelor sunt vizibile prin cadranul deschis al ceasului.

Pentru ca este o serie noua si reprezinta o noua directie pe piata, compania nu s-a apucat de facut mai mult de 100 de bucati. Probabil in functie de cereri vor acorda mai multa atentie productiei.

Chiar daca seamana, marele dezavantaj al celor de la Richard Mille este ca ei au aceste ceasuri la niste preturi exorbitante, intre 250 si 500 de mii de dolari. In timp ce Hublot cere aproximativ 70.000 de dolari.

25 January   by | 1 comentariu | Branduri: ,

Comentarii

Pingback Richard Mille 033. Rotund si subtire | 10 si 10 (27-01-2011 ; 4:41 pm) #

[…] vorbit acum doua zile despre cum Hublot incearca o noua forma de carcasa pentru anul 2011. Forma care seamana foarte mult cu ce fac cei de […]

Scrie un comentariu