IWC Portofino Hand-wound Eight Days

IIWC a lansat modelul Portofino Hand-wound Eight Days. Este un ceas pe care il admiram pentru cat de bine este lucrat cadranul. Modelul vrea sa aminteasca de momentul cand primul model Portofino a fost lansat si a acaparat atentia tuturor, acum 25 de ani. De jumatate de secol, colectia Portofino a reprezentat ceasurile clasice autentice. Modelul Portofino Hand-wound Eight Days are un exterior clasic si un interior modern.

Carcasa are un diametru de 45 mm si este facuta din otel inoxidabil. Grosimea ei este de 12 mm si are o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Cadranul are o culaore alb-argintie, cu indecsi si indicatoare aurii. La ora 6 se afla cronometrul pentru secunde, la ora 3 gasim afisajul pentru data, iar intre orele 8 si 9 este indicatorul pentru rezerva de energie. Interesanta si aceasta rezerva. Teoretic, ea tine 9 zile, dar pentru a nu crea tensiune maxima pe arc, este programata sa se opreasca automat la 8 zile. Acest lucru sporeste acuratetea si preciziea functionarii mecanismului. Ceasul pastreaza traditiile acestei colectii: este primul mecanism cu o astfel de rezerva de energie creat de Schaffhausen. Este mecanic si are un calibru 59210, cam la fel cu cel care este folosit la ceasurile de buzunar. In ciuda marimii, este conceput si modificat in asa masura incat sa indeplineasca cerintele secolului actual. Are o caseta arc mult mai mare, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si acea rezerva de energie de 8 zile. Geamurile care protejeaza atat cadranul cat si mecanismul sunt facute din cristal de safir anti-reflexie. Cureaua este din piele de aligator maro

IWC va trimite acest model la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva. Ramane sa vedem cum va reactioan juriul de la Geneva la acest „clasic modern”.

7 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu