IWC Portuguese Siderale Scafusia

IIn sfarsit, dupa mai bine de 10 ani de dezvoltare, IWC prezinta cel mai complex model pe care l-au facut vreodata: Portuguese Sidérale Scafusia. Vedem imediat de ce este o minunatie a orologeriei.

Pe cadran, pe langa indicatoarele pentru ore si minute, mai observam un subcadran pentru 24 de ore, un tourbillon si un subcadran retrograd pentru zilele lunii. Acum, fiecare din cele doua indicatoare de timp (cel de 24 de ore si cel de 12) pot fi reglate independent. Ambele au o acuratete de invidiat, au o deviatie de aproape 1 secunda pe luna, 11.5 pe an. Nici tourbillonul nu este unul oarecare, el este construit sa aiba o forta constanta, care compenseaza permanent rezerva de energie din butoiase prin transmiterea unei cantitati foarte mici de energie. Mecanismul are doua butoiase puse in paralel, care garanteaza un minim de 2 zile de energie constanta. Pe tourbillon gasim si indicatorul pentru secunde.

In partea din spate gasim un calendar perpetuu, cu indicatorii asezati intr-o forma circulara, pentru a putea numara zilele anului in continuu. Pe marginea carcasei gasim si timpul actual al zilei, reprezentat si prin cele 24 de ore, precum si indicatori pentru rasarit si apus de soare. Dar lucrul ce-l face cu adevarat special este cadranul care reprezinta cerul noaptea. Orizontul este gravat in galben si pozitia lui se poate personaliza pentru fiecare client in parte, pentru a se putea calcula cu exactitate unghiul. Acest lucru ajuta pentru a calcula exact apusul si rasaritul soarelui, in functie de locatie. In plus, geamul este tratat pentru ca ziua sa se vada gri iar noaptea sa fie albastru.

Carcasa de 46 de mm poate fi din aur roz sau platina. Pentru ca ceasul sa poata fi purtat in fiecare zi, IWC a avut grija sa-l faca rezistent la apa si sa-i monteze un sistem antisoc. In functie de preferintele clientilor se mai poate schimba culoarea cadranului, materialul carcasei sau culoarea curelei din piele.

Pentru ca acest model se va construi la cerere, clientii pot astepta 1 an pana sa le fie livrat. Putem spune ca fiecare detinator de Portuguese Sidérale Scafusia ar putea fi centrul propriului univers astronomic.

29 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu