Jaeger-LeCoultre Duometre a Quantieme Lunaire

CCei de la Jaeger-LeCoultre tocmai au prezentat un model interesant, dupa „reteta” proprie. Ceasul Duomètre à Quantième Lunaire, este dotat cu un mecanism complicat, realizat printr-o metoda noua.

Un astfel de mecansim implica o atentie deosebita, mai ales ca, datorita noii complicatii, precizia ceasului ar putea avea de suferit. Ceasornicarii de la Jaeger-LeCoultre au reusit sa creeze un concept numit “Dual-Wing”, care consta intr-un instrument capabil sa creeze o “alchimie perfecta”: calendarul nu interactioneaza deloc cu acuratetea mecanismului. Mecanismul Dual-Wing este usor observabil datorita celor doua surse independente de energie. Prima, este reglata de esapament si balansier si este dedicata in totalitate preciziei cu care este masurat timpul, iar cea de-a doua sursa este pentru functiile adiacente.

Mecanismul ceasului Duomètre à Quantième Lunaire este mecanic, un calibru propriu, 381, care a fost asamblat si decorat manual. In total, este alcatuit din 367 de elemente, are 40 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 50 de ore. Mecanismul, cu doua casete arc independente, are un diametru de 33.7 mm si o grosime de 7.25 mm. Cum am spus si mai sus, ceasul indica orele, minutele si secundele, are un cronometru pentru secunde, un afisaj pentru data si unul pentru fazele lunii. Carcasa in care este asezat acest mecanism masoara 40.5 mm in diametru, are o grosime de 13.07 mm si este facuta in totalitate din aur roz. Pe ambele parti sunt geamuri din cristal de safir, iar cureaua modelului este facuta din piele ciocolatie de aligator cu catarama din aur roz. Cadranul are indicatoarele si indecsii tot din aur, iar modul de asezare al cadranelor mai mici confera ceasului un aspect mai clasic. Ceasul este rezistent la apa pana la o adancime de 50 de metri.

Brandul sustine ca pentru a ajunge la un model atat de avansat, atelierul a acumulat 178 de ani de cercetari. Mai mult Jaeger-LeCoultre este de parere ca ceasul Duomètre à Quantième Lunaire incepe scrierea unui nou capitol in istoria brandului.

6 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu