Jaeger-LeCoultre Master Calendar

JJaeger-LeCoultre a lansat ceasul Master Calendar, care a impresionat datorita designului si trasaturilor carcateristice colectie din care face parte. Noua ne-a atras atentia cadranul, care nu numai ca este echilibrat, dar are si o lizibilitate destul de buna.

Ca orice model din colectia Master Calendar si acesta este caracterizat de eleganta si construit in jurul functiilor pe care le are. Primul ceas cu acest nume a fost creat in anul 1945 cand brandul a introdus intr-un ceas functia de calendar.

Foarte multi au apreciat carcasa, in special grosimea ei de 10.6 mm. Cei de la Jaeger-LeCoultre sustin ca este o adevarata realizare, deoarece aceasta carcasa subtire adaposteste un mecanism automat, care cuprinde un calendar complet. De asemenea, ceasornicarii afirma ca Master Calendar are o carcasa ce respecta toate standardele ergonomice si ca a fost conceputa in asa fel incat sa se adapteze perfect pe incheietura.

Mecanismul automat este compus din 305 componente si are un calibru propriu, Jaeger-LeCoultre 866. Este ornat cu 32 de rubine, are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si asigura o rezerva de energie de aproximativ 43 de ore. Multe dintre componentele mecanismului au fost decorate manual.

In ceea ce priveste carcasa, aceasta a fost creata in doua variante: una din aur roz si una din otel inoxidabil, ambele cu un diametru de 39 mm. In functie de materialul ales, curea din piele de aligator difera la culoare si la sistemul de prindere, prin clema metalica sau prin catarama.

Din cate am inteles, Master Calendar nu este in editie limitata si este rezistent la apa pana la o adancime de 50 de metri.

27 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu