Jaquet-Droz Bird Repeater

CCei de la Jaquet Droz aduc in scena un ceas pe care multi il considera admirabil. Modelul Bird Repeater nu numai ca impresioneaza printr-un cadran lucrat cu foarte multa atentie, dar are un mecanism cu una dintre cele mai apreciate functii si anume  minute-repeater-ul.

Pierre Jaquet–Droz s-a nascut in 1721 si mergea pe principiul legaturii dintre om si natura, dar a fost in special pasionat de pasari si de cantecele lor. Astfel, brandul s-a gandit sa creeze acum, in memoria fondatorului companiei, un ceas care sa uneasca atat conceptului lui Droz, dar si cele ale ceasornicariilor actuali.

Bird Repeater este creat din 508 de componente separate. Mecanismul mecanic, are un calibru RMA88 si o singura caseta arc. Pe langa cele 69 de jewels, are o frecventa de 18.000 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. Minute repeater-ul se activeaza cu ajutorul butonului din dreptul orei 9. Dupa apasare, gongurile vor incepe sa anunte orele, sferturile de ora si minutele. Carcasa este creata din aur rosu si are un diametru de 47 mm. Cadranul este lucrat manual, din email si praf de perla. Intreaga imagine este construita in relief, de aceea geamul din cristal de safir este convex. Ceasul vine cu o curea din piele neagra de aligator, care se inchide cu o catarama din aur rosu.

Bird Repeater este in editie limitata de 8 bucati. Din nefericire nu am reusit sa aflam pretul modelului. Cu toate acestea, admiram munca depusa pentru constructia acestui ceas, in special a cadranului, care expune o noua viziune a celor de la Jaquet-Droz.

24 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu