Jaquet Droz Grande Seconde

JJaquet Droz este o companie care a luat nastere in anul 1738, atunci cand Pierre Jaquet Droz deschidea primul atelier de ceasornicarie: Sur Le Pont. In 1759, Droz castiga admiratia Spaniei, astfel ca regele Ferdinand al VI-lea ii ofera un buget impresionant pentru a crea o noua colectie, “Grandes Complications”. De atunci, ceasurile Jaquet Droz surprind intregul continent prin inovatie. Cu toate acestea ele pastreaza traditia.

Anul acesta la Baselworld sunt prezentate doua modele care confirma succesul brandului, dar si preferinta fondatorului pentru cifra 8. Pentru Grande Seconde SW Steel-Ceramic s-a folosit otelul inoxidabil pentru carcasa, iar ceramica o regasim in bezel si remontoar. Acest model are un mecanism automat Jaquet Droz 2663A-S, cu o caseta arc dubla. Mai mult, are 30 jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 68 de ore. O caracteristica deosebita a acestui model este cadranul, de un negru mat autentic, pe care sunt delicat asezate cele doua cadrane, unul pentru ore si minute, iar unul pentru secunde. Carcasa ceasului are 45 de mm si o rezistenta la apa de 50 de metri.

Al doilea model, Grande Seconde SW Titanium-Red Gold se foloseste de titaniu pentru bezel, partea din spate si cea laterala, iar aurul este in cei doi clesti din lateral si cei de langa curea. Spre deosebire de modelul anterior, acest model se foloseste si de fibrele de carbon pentru cadran. In ceea ce priveste mecanismul, acesta este identic cu cel de mai sus.
Ambele ceasuri vin echipate cu o curea din cauciuc negru, cu clema metalica din titaniu sau otel inoxidabil.

De-a lungul aniilor, Jaquet Droz a prezentat multe modele bazate pe cifra “8” dar fiecare cu ceva aparte. Strangem bani pentru urmatorul “8”.

27 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu