Jaquet Droz Petite Heure Minute

JJaquet Droz a lansat recent colectia Petite Heure Minute care se remarca prin arta decorativa.

Colectia include trei modele deosebite. Primul, Petite Heure Minute Relief, are un cadran negru, iar motivele decorative, care intruchipeaza doua pasari, sunt facute din aur galben, in relief. Brandul a profitat de spatiul gol ramas pe cadran, deasupra „sculpturii”, inserand acolo un cadran mai mic pentru a indica ora si minutele. Atfel, imaginea deosebita nu este afectata de cele doua indicatoare. Datorita culorilor contrastante, negru si auriu, se pot observa toate detaliile in relief. Ceasul are un mecanism automat cu butoias dublu si cu o greutate oscilatoare din aur alb. Are 28 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 68 de ore. Carcasa este din aur rosu, cu diametru de 41 mm si are o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Indicatoarele sunt si ele din aur rosu, la fel ca si clema de pe cureaua neagra din satin.

Al doilea model, Petite Heure Minute Oiseau are cadranul lucrat la un microscop de mare precizie. Cadranul are culoarea fildesului, iar modele pictate sunt facute cu ajutorul unui email ce a fost incalzit la temperaturi mari. O munca destul de grea ce poate fi apreciata mai ales datorita detaliilor subtile ce sunt surprinse in „desen”. La acest model, micul cadran pentru ore este la fel pozitionat, doar ca, de aceasta data sunt reprezentati si indecsii, prin cifre romane. Mecanismul este asemanator cu cel anterior, automat, cu calibru propriu, cu 28 de jewels si o rezerva de energie de 68 de ore. Carcasa este tot din aur rosu, dar are un diametru de 43 de mm. Rezistenta la apa este pana la 30 de metri, iar cureaua este din piele maro de aligator.

Ultimul model, Petite Heure Minute Paillonnée, aduce cel mai bine aminte de timpurile vechi, mai ales datorita culorilor. Opera de arta de pe cadran contine particule fine de aur, care scot in evidenta nuantele de albastru si rosu. Cadranul este pictat cu email, prin acelasi proces prezentat mai sus. Motivele pictate sunt aceleasi cu cele din primul model, doar ca acestea sunt si colorate. Cadranul pentru ore este la fel ca cel de la primul ceas prezentat. Mecanismul este automat, cu butoias dublu din aur, cu 28 de jewels si cu o rezerva de energie de 68 de ore. Cureaua este din piele maro din satin, iar la fel ca celelalte modele si acesta are o rezistenta la apa pana la 30 de metri.

Toate cele trei modele au geamuri din safir antirelfexie si sunt in editie limitata de 8 piese fiecare. Par putine, dar munca depusa pentru realizarea lor a necesitat foarte multa atentie si migala.

17 June   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Jaquet Droz Petite Heure Minute Monaco | 10 si 10 (09-09-2011 ; 9:54 am) #

[…] de la Monaco, organizata de Only Watch, din 22 Septembrie cu o versiune unica a modelului Petite Heure Minute, despre care am mai […]

Scrie un comentariu