JeanRichard Aquascope Lady

JJeanRichard este un brand despre care nu auzim in fiecare zi. Creata la Chaux-de-Fonds in Elvetia, compania se bazeaza pe combinarea mecanismelor de inalta precizie cu trasaturi traditionale. Tatal brandului este Daniel JeanRichard, unul dintre cei care au pus bazele industriei de ceasuri elvetiene. In 1988, compania a fost preluata de Sowind Group, dar, cu toate acestea, brandul si-a pastrat traditia.

In 1960, compania a lansat prima linie de ceasuri destinate scufundarilor. Acum, JeanRichard isi completeaza colectia Aquascope cu un nou model pentru dame, si anume, ceasul Aquascope Lady Day. Desi are un aer retro, ceasul are anumite trasaturi care il fac sa se incadreze in epoca noastra. Pentru acest model, brandul a optat pentru culoarea alba, sustinand ca aceasta aduce mai multa puritate modelului. Mai mult, cei de la JeanRichard au tinut sa il creeze cat mai delicat, „facandu-l cat mai feminin cu putinta”.

Carcasa este facuta din otel inoxidabil, iar bezelul este din aluminiu. Ceasul are o dimensiune de 44.5 x 40 mm si o grosime de 11.85 mm. Fiind conceput in special pentru scufundari, rezistenta ceasului la apa este pana la 300 de metri adancime. Nici mecanismul nu este mai prejos. Acesta este unul creat in atelierele proprii, automat, cu calibru JR1000. Are 27 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. Ca functii, acest model nu prezinta nimic special. Indica orele, minutele, secundele si are un afisaj pentru data la ora 3. Cadranul este facut din praf de perla, cu nuante turcoaz, iar o parte din indecsi sunt reprezentati de diamante, iar restul sunt tratati cu material luminos. Indicatoarele mari sunt facute din rodiu si, la fel ca indecsii, sunt tratati cu material luminoscent. Cureaua ceasului este din material alb cu efect de satin, iar ca sistem de prindere se foloseste de o catarama din otel inoxidabil.

Un model interesant, care pastreaza trasaturile caracteristice brandului. Din pacate, nu am reusit sa aflam un pret pentru acest ceas.

27 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu