Jules Audemars Extra-thin “Bolshoi”

DDupa sase ani de munca de renovare, cel mai renumit teatru din Rusia, Bloshoi si-a redeschis usile. Inaugurarea a fost sarbatorita de un spectacol al clasicii povesti „Frumoasa din Padurea Adormita”. Cu ocazia acestei redeschideri, care pentru foarte multi oameni inseamna un moment important in istorie, Jules Audemars a „inaugurat” si el un nou model, ceasul Extra-thin ”Bolshoi”.

Teatrul a fost renovat si s-a incercat pe cat posibil sa se pastreze elementele care i-au creat aceasta imagine. Cam pe acelasi concept s-a bazat si Jules Audemars la crearea ceasului Extra-thin ”Bolshoi”. Nu ne referim neaparat la traditiile brandului, ci mai mult la acea eleganta, vizibila sau ascunsa, care sa defineasca acest model.

Brandul a creat acest model in doua variante. Una dintre ele are carcasa din aur alb, iar cealalta este construita din aur roz. La ambele modele, cadranul este facut din antracit, cu indicatori si indecsi din acelasi material ca si carcasa. Cureaua celor doua modele este din piele de aligator, de aceeasi culoare ca si cadranul si se inchide intr-o catarama din aur roz sau alb. In ceea ce priveste mecanismul, sunt cateva review-uri, in care specialistii sustin ca acesta este „cel mai elegant si frumos mecansim” pe care l-au vazut vreodata. Calibrul 2120 din interiorul modelelor, a crescut considerabil reputatia brandului. Prin geamul din cristal de safir de pe spate se poate observa intreaga „inima” a ceasului. Acest mecansim este printre cele mai subtiri, avand o grosime de 2.45 mm. Greutatea oscilanta a acestuia a fost decorata cu faimoasele fatade ale teatrului din Rusia. Mecanismul este alcatuit din 214 de componente, iar diametrul sau este de 28.49 mm. Are 37 de jewels, o frecventa de 19.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore.

Cele doua modele sunt in editie limitata, de 99 de bucati, 49 pentru varianta din aur alb si 50 pentru varianta din aur roz. Numarul 99 nu este accidental, el avand o incarcatura simbolica: reprezinta distanta in ani, intre „nasterea” celor doua institutii. Teatrul Bolshoi a fost fondat in 1776, iar atelierul Jules Audemars a luat nastere in anul 1875.

Ceasul Extra-thin ”Bolshoi” este un ceas care impresioneaza de la prima vedere si care, le va aminti tuturor de aceste momente deosebite.

30 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu