Ladoire la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva

IIn 2007, Ladoire a fost infiintata la Geneva, de catre Lionel Ladoire. Acesta este un talentat bijutier, baterist, schior si un mare admirator al ceasurilor. Mai exact, admira mecanismele clasice, dar vrea ca creatiile lui sa reflecte epoca moderna, demna de generatiile secolului XXI. El si-a inceput cariera in arta bijuteriilor, fiind nascut intr-o familie care era a patra generatie de bijutieri. Prima companie pe care o detinea se baza pe acest domeniu, dar dupa 20 de ani de munca in aceasta industrie, Ladoire s-a reorientat spre ceasornicarie. Acum, el se axeaza pe crearea de ceasuri sofisticate si impresionante din punct de vedere mecanic.

Unul dintre modelele brandului, ceasul Mr. Green, participa la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva. Acest model face parte din colectia Black Widow, aceasta fiind compusa din patru membri, toti avand in denumire substantivul „Mr.”. Brandul sustine ca aceasta colectie trebuie sa contina modele „socante, letale”, care sa aiba un impact puternic. Cele patru ceasuri ale colectiei au cam acelasi tipar: cadran deschis, aceeasi forma si aceleasi materiale. Diferenta majora dintre ele este culoarea si denumirea.

Mr. Green este primul model aparut in aceasta colectie. Acest model participa la Grand Prix D’Horlogerie la categoriile „Design” si „Complicatii”. Mecanismul automat este unul dezvoltat in atelierele companiei. Are 38 de jewels, o frecventa de 18.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 52 de ore. Placuta principala a mecanismului este lucrata manual si are o dimensiune de 39.50 x 29.50 mm, iar balansierul este acoperit cu PVD. Grosimea mecanismului este de 10.95 mm.

Din ce in ce mai multe ceasuri interesante se prezinta la evenimentul din Geneva. Suntem curiosi care vor fi cele castigatoare.

19 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu