Louis Moinet Astralis

SSe pare ca Louis Moinet participa la categoria „Complication watchmaking” de la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva cu modelul Astralis. Ceasul este o combinatie de mai multe elemente complicate: are un tourbillon astral, un planetariu de 24 de ore si un cronograf pentru secunde. Este o continuare in miniatura a planetariului Meteoris.

Tourbillonul presupune montarea intregului esapament pe un suport mobil, anulandu-se astfel orice efect de gravitatie. Placuta este facuta din aventurin si are o grosime de 0.03 mm. In interiorul acelui suport, balansierul, arcul si levierul fac o rotatie completa la fiecare 60 de secunde. Planetariul afiseaza de-a lungul zile patru planete, facute din meteoriti reali. Desi ne indoim, din cauza raritatii, se spune ca „planeta” Marte din interiorul cadranului este facuta din roca de pe planeta cu acelasi nume. Mercur este construit din cel mai pretios meteorit din lume: Sahara 99555. Aceasta roca este cea mai veche din lume, avand o „varsta” de 4.566.200.000 de ani. Exista speculatii cum ca aceasta roca ar fi venit chiar de pe planeta Mercur. Soarele este facut din meteoritul Itqiy, un asteroid format aproape de Soare si care l-a oferit oameniilor de stiinta informatii pretioase cu privire la formarea sistemului solar. Pentru crearea Lunii, brandul a folosit roca de pe acest satelit. Aceste patru planete „isi fac rondul” de-a lungul zilei, in dreptul orei 6.

Mecanismul ceasului este si el in ton cu tema ceasului, podul tourbillonului fiind gravat manual pentru a fi o interpretare a cosmosului. Ceasul are un mecansim mecanic, cu o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si cu o rezerva de energie de 48 de ore. Calibrul mecanimsului este unul LM27, iar pentru crearea lui, brandul s-a inspirat din calibrul Venus. Carcasa este facuta din aur roz, are un diametru de 46.5 mm, o grosime de 17.6 mm si o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Fiecare componenta, atat a mecanismului cat si a carcasei a fost asezata manual. Unele elemente ale ceasului pastreaza caracteristicile distincte ale brandului: cadranul are motive „Cotes du Jura”, iar indicatoarele sunt in stilul „Gouttes de Rosee”. Cureaua modelului este din piele de aligator combinata cu cea de crocodil si se inchide intr-o clema din din aur roz.

Ceasul Astralis este in editie limitata de 12 bucati, iar fiecare model se vinde la pretul de 295.000 de franci elvetieni.

10 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Lista ceasurilor de la GPDH | 10 si 10 (17-10-2011 ; 3:08 pm) #

[…] „Astralis” de la Louis Moinet cu un pret de 295.000 de franci elvetieni; […]

Scrie un comentariu