Maitres du Temps Chapter Three Reveal

PPrintre ceasurile de la Grand Prix d’Horlogerie am dat peste un model destul de interesant, de la un brand despre care nu am auzit pana acum. Maîtres du Temps este o companie destul de noua, despre care se spune ca este mai mult un concept de ceasornicarie.

Brandul a fost infiintat in 2007, de catre Steven Holtzman, in Geneva. Holtzman si-a inceput cariera de ceasornicar in 1982, in SUA, cand s-a alaturat companiei tatalui sau. Dupa cativa ani in departamentul de distributie si relatii internationale, Holtzman s-a decis sa isi lanseze prorpiul brand. Compania are un model de lucru mai putin intalnit, ceasurile fiind create de mai multi ceasornicari cunoscuti. Steven Holtzman s-a gandit sa “aduca impreuna mai multe minti stralucite pentru a avea un rezultat cu totul si cu totul deosebit”.

Pana acum, brandul a lansat trei colectii. Ceasurile Chapter One au fost realizate de Peter Speake-Marin, Roger Dubuis si Christophe Claret. Aceste modele sunt puse in valoare de un tourbillon si de indicari retrograde pentru GMT si data. Modelul a impresionat datorita celor doua role, din extremele carcasei, care indica ziua si fazele lunii. La prima vedere, ceasul parca este o combinatie intre modelele Speake-Marin si cele de la Roger Dubuis. In colectia Chapter Two au participat Daniel Roth si Peter Speake-Marin. Ceasurile au un design asemanator celor anterioare. Si acestea au acele doua role in partea superioara si inferioara a carcasei, doar ca acum, mecanismul automat este folosit doar pentru a indica orele, minutele, data, ziua si luna.

Chapter Three Reveal este ceasul cu care brandul participa la GPDH si a fost construit cu ajutorul lui Kari Voutilainen si a lui Andreas Strehler. Intr-un comunicat de presa, cei de la Maitres du Temps au afirmat ca “acest model ascude foarte bine secretele. Cu ajutorul unui buton, purtatorul va descoperi doua role, la ora 12 si la ora 6. Cea din partea superioara este indicatorul zi/noapte, iar cea din partea de jos indica GMT2.”

Spre deosebire de modele din primele doua colectii, Chapter Three Reveal are o carcasa rotunda si este conceput pe linii clasice. Este creat din aur, are un diametru de 42 mm, o grosime de 14 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Mecanismul mecanic este alcatuit din 319 de componente si 39 de jewels. Are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 36 de ore.

Pretul ceasului Chapter Three Reveal este de 87.000 de franci elvetieni.

17 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu