Maurice Lacroix Calendrier Retrograde

DDesi stiu sa-si conserve foarte bine traditiile, Maurice Lacroix are grija mereu sa vina cu ceva nou. Printre ultimele noutati se numara si o imbunatatire a celor mai perfomante mecanisme ale brandului. Un astfel de mecanism il gasim in ceasul Calendrier Retrograde, care face parte din colectia Masterpiece.

Ceasurile din colectia Masterpiece sunt de fapt o sinteza a tuturor elementelor de care face uz brandul. Pe langa faptul ca vor sa infatiseze dinamica si elegata din secolul XXI, aceste modele exprima cel mai bine talentul ceasornicarilor de la Maurice Lacroix. Brandul sustine ca aceasta colectie este o ilustrare perfecta a complicatiilor, in special a indicarilor retrograde, functie pe care Maurice Lacroix o foloseste foarte des.

Unul dintre mecanismele folosite in aceasta colectie este ML 150. Specific acestui mecanism este indicarea rezervei de energie si functia de indicare retrograda. Aceasta din urma este una dintre functiile preferate de brand, care este perfectionata mereu.  Pe langa cele 35 de jewels, mecanismul are podurile placate cu aur negru. Stiind ca iubitorii de ceasuri pun foarte mult pret pe mecanism, cei de la Maurice Lacroix incerca sa gaseasca mereu noi tehnologii pentru ceasurile lor. ML 150 din Calendrier Retrograde a fost conceput in propriul departament R&D (Research & Development), iar componentele acestuia au fost prelucrate in atelierele brandului, el fiind astfel un mecanism inhouse. Ceasornicarii de la Maurice Lacroix sunt convinsi ca acest mecanism ii va impresiona atat pe fanii brandului, cat si pe cunoscatorii din acest domeniu.

La capitolul design, Maurice Lacroix a dorit ceva impunator, aerat si elegant. Astfel, brandul a creat o carcasa din otel inoxidabil, de 46 mm in diametru, in care se vede atentia acordata finisarii fiecarei piese. Pe langa plusul de eleganta pe care il aduce, bezelul argintiu scoate in evidenta si nuantele de pe cadran. Indecsii, atat cei simpli cat si numerele romane au fost finisate si aplicate manual. Geamul din cristal de safir este usor bombat si este tratat, pe interior, cu material anti-reflexie. Pe cadran, in dreptul orei 10 este plasat un indicator retrograd pentru data. Deoarece isi doreau o simetrie armonioasa, brandul a pozitionat indicatorul pentru rezerva de energie in dreptul orei 2. Pentru un cadran echilibrat, in dreptul orei 6 a fost plasat un cronometru pentru 60 de secunde, tinand cont ca ceasul indica doar orele si minutele. Pe langa toate acestea, carcasa are o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 de metri si o curea din piele de crocodil, cusuta manual.

Ceasul Calendrier Retrograde iese in evidenta datorita elegantei si imaginii create de toate componentele sale, care ii ofera un statut impunator. De asemenea, el reuseste sa puna in valoare munca depusa de cei de la Maurice Lacroix si suntem siguri ca se va bucura de succesul pe care acestia si-l doresc.

Articol propus de TopCeas

28 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu