MB&F Panda

PPeste doua zile, brandul MB&F participa la licitatia caritabila organizata de Only Watch la Monaco cu ceasul HM4 Thunderbolt “Flying Panda”. Ceasul a fost in facut in colaborare cu Huang Hankang, un artist chinez. Compania a facut cunostinta cu Huang Hankang acum cativa ani, cand Maximilian Büsser, fondatorul MB&F a fost impresionat de o pictura a unui urs panada, opera lui Hankang, pe care a si cumparat-o. Huang Hankang nu a ezitat deloc in momentul in care a fost rugat sa contribuie la conceperea unui ceas unic pentru Only Watch. Artistul sustine ca „am vazut MB&F ca o arta si nu ca o fabrica de ceasuri”.

Credem ca MB&F incepe o noua traditie: in 2009 brandul a colaborat cu un alt artist, Sage Vaughn, pentru ceasul de la Only Watch. Brandul ne-a obisnuit cu modele inedite si cu un design mai aparte. Acum, pe langa forma neobisnuita a modelului HM4 are si un urs panada zburator atasat. Carcasa este facuta din titaniu grad 5 si este un ansamblu de 65 de componente. Ursul panda este facut din aur alb de 18 k. Acest „binoclu” are o latime de 54 mm, o lungime de 52 si o grosime de 24 mm. Ursuletul zburator este detasabil si are pe el semnatura lui Huang Hankang. Modelul are 5 geamuri din safir: doua pentru cadrane si trei pentru a putea fi studiat interiorul. Sunt doua cadrane, unul pentru rezerva de energie si unul pentru ora, ambele fiind de culoare neagra. Sunt prezente doua remontoare, unul pentru setarea orei si unul armare.
Mecanimsul ceasului HM4 Thunderbolt “Flying Panda” este unul mecanic, construit din 311 de piese. Are doua arcuri pentru butoiase, care se afla in paralel. Mecanismul are 50 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore.

Ceasul HM4 Thunderbolt “Flying Panda” vine insotit de schitele lui Huang Hankang, prin care acesta si-a impartasit ideile asupra modelului. MB&F spera ca la Only Watch ceasul sa fie vandut la un pret cuprins intre 170.000 si 230.000 de euro.

20 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback O noua varianta pentru HM4 de la MB&F | 10 si 10 (29-11-2011 ; 6:30 pm) #

[…] o noua varianta a modelului HM4, Razzle Dazzle & Double Trouble. La fel ca si predecesorul sau, HM4 Thunderbolt “Flying Panda”, este un ceas cu o arhitectura […]

Scrie un comentariu