Mike Horn poarta un Panerai PAM 307

CCum toate personalitatile istoriei sau chiar si cele contemporane primesc un ceas dedicat de la diverse marci de ceasuri si Mike Horn poarta unul ce este special facut pentru el. In cazul in care nu ati auzit de Mike Horn, el este omul care in 1999 a facut inconjurul Pamantului pe la Ecuator pe jos, in 2004 a strabatut cercul polar de Nord pe jos (in sensul invers al acelor de ceasornic) si in 2006 s-a dus la Polul Nord in plina iarna, noaptea, pe jos. Nu e de mirare ca are si sponsori de top, din diverse industii, echipamentul sau fiind creat aproape in totalitate din elemente facute la comanda, pentru conditiile extreme prin care Mike va trebui sa treaca.

Cum spuneam, ceasul pe care il poarta, un Panerai PAM 307, ii este dedicat, pe capacul din spate este harta lumii si semnatura sa. Nu este un ceas nou, Panerai 307 Luminor 1950 Pangaea Submersible Depth Gauge fiind lansat in 2008 intr-o editie limitata de 500 de bucati. Ceasul este compus dintr-o carcasa de titan, mare de 47 de mm, in care gasim un mecanism marca Panerai, de calibru PO XV. Rezista pana la 120 de metri adancime, cu un indicator de adancime care este activat de un buton de la ora 10, cu functii care-i indica adancimea maxima admisa, cu un indicator care ii arata adancimea curenta si un indicator pentru puterea bateriei (este greu sa faci un ceas mecanic sa functioneze pe la -60 de grade, de aceea s-a optat pentru ceva mai sigur).

Un astfel de ceas se vinde undeva la 18.000 de dolari, o buna parte din bani mergand la sponsorizarea expeditiilor pe care Mike le face cu tinerii exporatori.

28 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu