Montblanc ChronoVoyager UTC

MMai demult, am discutat despre ceasul TimeWalker TwinFly Chronograph GreyTech de la Montblanc. Am aflat ca brandul participa acum la Grand Prix d’Horlogerie, cu modelul ChronoVoyager UTC, care face parte din aceeasi colectie ca predecesorul sau. Desi vorbim destul de rar despre Montblanc, brandul este destul de apreciat in intreaga lume si participa la multe evenimente internationale.

Cei de la Montblanc  si-au obisnut fanii cu ceasuri moderne si sport, dar care sunt combinate cu elemente elegante sau clasice. ChronoVoyager UTC a impresionat printr-un cadran drept si bine definit, dar despre care unii sustin ca are o lizibilitate mai scazuta. Totusi, pentru a fi mai usor de citit, brandul a tratat indicatorii si indecsii cu Superluminova.

Carcasa ceasului este din otel inoxidabil, are un diametru de 43 mm, o grosime de 14.8 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Bezelul este din titaniu, iar geamul din cristal de safir este curbat si tratat cu material anti-reflexiv. Mecanismul automat, este ornat cu 25 de jewels, are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 46 de ore. Ca functii, ceasul indica orele si minutele, secundele sunt indicate in subcadranul de la ora 9, are un afisaj pentru data si doua cronometre, unul pentru 12 ore si unul pentru 30 de minute.

ChronoVoyager UTC vine cu o curea din piele si se vinde la pretul de 6.900 de dolari. Cei de la Montblanc participa cu acest model la categoria “La Petite Aiguille”. Desi multi au fost atrasi de designul ceasului, unii pun la indoiala performanta mecanismului.

 

8 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Montblanc TimeWalker Voyager UTC | 10 si 10 (05-02-2013 ; 12:02 pm) #

[…] (Coordonare Universala a Timpului). Anul trecut, am discutat despre un ceas din aceeasi colectie, ChronoVoyager UTC, cu care cei de la Montblanc au participat la Grand Prix d’Horlogerie. Brandul a incercat de fapt […]

Scrie un comentariu