Montblanc TimeWalker TwinFly Chronograph GreyTech

NNumai denumirea ceasului prezentat in acest articol va atrage, daca nu mai multe vanzari, cu siguranta mai multe discutii despre functionalitatea fiecarui cuvant. Pe langa ceasurile prezentate la SIHH cei de la Montblanc au mai avut un ceas numit TimeWalker TwinFly Chronograph GreyTech.

Ceasul face parte din colectia Rieussec chronograph, pe care brandul a incercat sa o imbogateasca cu modele inedite, care sa impresioneze de la prima vedere si care sa arate adevaratele talente ale ceasornicarilor de la Montblanc. Colectia a devenit renumita abia anul trecut, la lansarea ceasului  TwinFly Chronograph. Lansat in 2011, ceasul a avut de castigat datorita unei functii care a fost intr-o perioada populara, dar in ultimul timp a inceput sa devina „istorie”. Era vorba despre TwinFly, o functie care masoara intervale scurte de timp si are un indicator pentru secundele scurse si un cronometru pentru 60 de minute. Ceasul a fost creat in otel inoxidabil si in titaniu, in editie limitata. Succesul avut de TimeWalker TwinFly, i-a determinat pe cei de la Montblanc sa lanseze anul acesta un model asemanator, care sa se bazeze pe aceleasi principii ca cel anterior.

Ceasul TimeWalker TwinFly Chronograph GreyTech a fost creat pe un concept nostalgic. Brandul sustine ca oriunde ne uitam, vedem o lume plina de culori, iar unii simt nostalgia vremurilor trecute, cand televizoarele si fotografiile erau alb-negru. De asemenea, cei de la Montblanc, considera ca succesul poate fi castigat si in lipsa culorilor, mai ales ca acum, se cer obiectele tech, care sunt bazate pe metale si culori ca alb, negru sau gri. Asa a luat nastere acest model, cu carcasa din titaniu, careia, brandul i-a adaugat praf de perla pentru un luciu mai aparte.

Mecanismul a fost creat in atelierele brandului de la Le Locle. Calibrul MB LL100 este unul automat, creat dupa ultimele tehnologii in ceea ce priveste ceasurile cu cronograf. Activand functia flyback cele doua indicatoare se reseteaza, incepand sa cronometreze o noua perioada de timp. De aici vine si numele de „TwinFly”, facandu-se referire la cele doua indicatoare operate de aceeasi functie. Mecanismul are si o caseta arc dubla, ceea ce asigura o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore. Este imbogatit cu 36 de jewels si are o frecventa de 4 Hz. Este destul de interesant si modul de afisare al datei, in dreptul orei 9, conceput pe baza unui inel vizibil pe tot cadranul. Carcasa din titaniu are un diametru de 43 mm si o rezistenta pana la 30 de metri.

Ceasul TimeWalker TwinFly Chronograph GreyTech are o curea din piele de aligator si este in editie limitata de 888 de bucati. Apreciem imaginatia celor de la Montblanc, dar si talentul pentru a imbina trecutul cu viitorul.

17 February   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Montblanc ChronoVoyager UTC | 10 si 10 (08-10-2012 ; 12:03 pm) #

[…] demult, am discutat despre ceasul TimeWalker TwinFly Chronograph GreyTech de la Montblanc. Am aflat ca brandul participa acum la Grand Prix d’Horlogerie, cu modelul […]

Scrie un comentariu