Noul tourbillon de la Cartier

NNu ma dau in vant dupa ceasuri care sclipesc, cu atat mai mult dupa ceasurile facute de companii consacrate in mai multe domenii. Cartier face bijuterii si ceasuri, iar in tourbillon-ul lansat azi le-a combinat intr-un mod atat de placut incat m-am surprins admirandu-l. Este destul de artistic.

Imi place cum au realizat crocodilul care pare sa pazeasca cu atentie miscarea timpului.  Sculptat in aur alb si cu ochii de smarald, reptila are in fata un pat de nuferi albi si rosii facuti din smalt. Poate au fortat putin nota cu acele mici diamante pe coroana si carcasa ceasului.

Sub cadranul artistic gasim un mecanism la fel de minunat, purtand semnele sigiliului de la Geneva. Inima acestei bijuterii incantatoare este un tourbillon unic. Calibrul 9458 MC este modificat pentru a ne putea arata podurile si miscarea fina a tourbillonului. Mecanismul este format din 167 piese si are o rezerva de putere de 50 de ore.

Acest model de ceas este rezultatul experientei ceasornicarilor si bijutierilor de la Cartier. Impreuna au reusit sa ofere aceasta piesa de arta.

25 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

George (01-12-2010 ; 11:34 pm) #

Am citit undeva ca domnul L.Cartier a facut primul ceas de mana pentru civili.Prima atestare despre ceasuri de mana este de la Patek Phillipe in 1868,dar era model de dama.

Scrie un comentariu