Omega Seamaster Aqua Terra (NZL-32)

OOmega este unul din cele mai apreciate si prolifice companii de ceasuri din lume, avand o lunga si bogata traditie. Cine nu a auzit de expeditiile spatiale, primul ceas pe luna sau de James Bond? Toate sunt strans legate de Omega. Spiritul de aventura, vantul in panze si libertatea au fost transpuse de Omega in piesele lor, cu mult succes iar ceasul pe cere il voi prezenta astazi va intari aceasta afirmatie.

Linia Seamaster se adreseaza celor ce doresc un ceas cu o rezistenta crescuta la presiune, ceas ce poate fi folosit in apa, atat profesional, unde rezistenta este de peste 300m cat si la nivel de amator, cu rezistenta la presiune de 150m. Din aceasta a doua categorie face parte si NZL-32.

Asa cum ii sugereaza si numele (apa si pamant) este un ceas ce se simte bine la o tinuta casual, cu care se poate merge la plaja, la inot si chiar la birou.

Ce pot sa va spun despre acest ceas?

Numele lui este dat dupa al unei ambarcatiuni NZL-32, sau Black magic, ce a castigat cupa Americii de yachturi in 1995, yacht cu o poveste interesanta, pe care nu are rost sa o dezvolt aici. Functia si designul acestui ceas este in stransa legatura cu numele lui, incepand cu functia regatta ce prin 5 discuri colorate, de la alb la albastru la rosu evidentiaza intervale de timp de 5 minute necesare intre startul fiecarui yacht, pana la aratatoarele scheletonizate pentru o mai buna citire a timpului masurat de functia pe care am amintit-o.

Functii

  • ora, minute, secunde (la ora 9)
  • cea mai importanta – regatta
  • chronograf (60 minute la ora 3, 12 ore la ora 12)  ce masoara intervale de 1/8 secunde

Date tehnice

  • diametru 42,2mm
  • cristal safir cu strat antireflex pe ambele fete
  • carcasa si bratara de otel
  • sistem de inchidere dip deployant
  • capac spate cu fixare prin insurubare
  • coronita cu insurubare
  • rezistenta la presiune de 150 m
  • distanta intre anse de 21 mm (din nou un aspect ce il face diferit)

Mecanism

Calibrul Omega 3602, automatic, placat cu rodiu, cu o rezerva de mers de 44 ore Mecanismul este certificat C.O.S.C. (ceea ce il face un ceas foarte precis, cu o exactitate garantata de -4 +6 sec la 24 ore)

Pentru acest ceas Omega a ales  un ETA 2892-A2, Dubois Depraz 2027, 49 de rubine . Evident, pentru un ceas diferit, e nevoie de un mecanism atipic. O particularitate este faptul ca butoanele chronografului, nu sunt in acelasi plan cu planul in care se afla coronita. In plus pentru acest ceas (alt lucru diferit) este ca butoanele chronografului nu doar ca nu sunt in acelasi plan cu coronita dar au fost mutate pe cealalta parte a carcasei, astfel, (din nou diferit) butonul pozitionat mai jos porneste si opreste chronograful iar cel superior il restarteaza.

Aspectul estetic il face un ceas controversat, rar si care ori iti place ori nu iti place. Functia regatta il face diferit si rar, iar “diferit si rar”, poate fi bine sau nu, in functie de privitor.

Din punctul meu de vedere consider ca ceasul este frumos, si util (chiar daca nu particip la curse de yachturi). Chronograful este o functie importanta a unui ceas iar regatta poate fi folosita ca un countdoun timer. Mi-ar fi placut sa aiba si data, dar in acest caz nu mi se pare extrem de important. Precizia ceasului pe care l-am observat  variaza intre -3, -2 sec la 24 ore.

Omega Seamaster Aqua Terra:  un ceas de fiecare zi, un ceas pregatit sa isi arunce tinuta office intr-un colt al camerei sa ia o curea textila neagra, zulu si sa intre in noroi, mai repede decat cele 10 minute necesare discurilor albastre sa se transforme in discuri rosii, si, sa faca toate astea cu…. stil.

Concluzie: Libertate cu stil

Articol scris de Bogdan F.

17 August   by | 3 comentarii | Branduri:

Comentarii

VICTOR (21-08-2010 ; 11:12 am) #

Sunt interesat de oferta ( pe argintiu ) si doresc sa aflu pretul si
detalii despre garantie si livrare.
Multumesc anticipat.

LucianMarcu (23-08-2010 ; 4:05 pm) #

Un crono diferit,superb.
Butoanele sunt “in alt plan” din pricina modulului atasat mecanismului baza .
Este practic o alta”constructie” condusa prin urmare in alt plan.
Felicitari

Bogdan Fondrea (22-09-2010 ; 10:18 pm) #

Victor, daca mai esti interesat…. putem discuta!

Scrie un comentariu