Opera de la Manufacture Royale

UUn ceas impresionant a fost prezentat zilele trecute la Castelul lui Voltaire de langa Geneva. Lansarea a fost fara prea multa publicitate, de fapt a fost chiar confidentiala. Tanara companie MR (Manufacture Royale) a venit cu un model unic de ceas, numit Opera. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta membrilor “Cercle de l’Hologerie”  si a colectionarilor din intreaga lume invitati special.

Designerul Charles Grosbety a atras atentia publicului cu design-ul ceasului in care a vrut sa redea functionalitatea cupolei de la Opera din Sydney. Pentru ca ceasul a fost dotat cu o functie ce “indica” printr-un sunet specific ora, sferturile de ora si minutele, “cupola” care se formeaza ca un acordeon din mai multe inele de diferite nuante are rolul de a amplifica acele sunete.

Noul mecanism este produs in atelierele celor de la Fabrique du Temps, o companie care face mecanisme pentru cei din industria ceasurilor. Construit din 319 piese, el apare in spatele indicatoarelor, cu tourbillonul la vedere pentru a se observa toate miscarile. Rezerva de putere este de 100 de ore, iar o mare provocare pentru designeri a fost rezistenta la apa. Au gasit pana la urma modul adecvat pentru crearea carcasei din aur de 50mm latime.

Nu este cel mai frumos ceas, dar nici cel mai urat. Nu este cel mai complicat, dar nici cel mai simplu. Este putin indraznet, dar minunat. Cu siguranta este o noutate pentru colectionarii din intreaga lume. Vor fi produse numai 12 bucati din acest model, la un pret de 1.200.000 de dolari fiecare. Chiar daca pare scump, probabil colectionarii de top s-au inscris deja intr-o lista de asteptare.

30 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu