Opere de arta de la Vacheron

VVacheron Constantin a combinat din totdeauna arta veche a ceasurilor cu cele mai noi si inovatoare tehnologii, ambele fiind inglobate in ceasuri sofisticate. Colectia lor cuprinde atat ceasuri simple, cat si modele foarte complexe ce cuprind calendare, cronografe, ore „saltatoare” sau tourbilllon.

In 2011, ei creaza doua modele interesante, ce s-au bucurat in trecut de atentia multor personalitati. Aceste doua modele au fost comandate de Vacheron Constantin la atelierul Cabinotiers din Geneva. Compania este recunoscuta pentru devotamentul pe care il are, oferind clientiilor nu numai niste mecanisme ce indica ora, dar si ceasuri in care se vede munca si experienta lor. Atelier Cabinotiers Philosophia si Atelier Cabinotiers Vladimir sunt cele doua modele ce impresioneaza nu numai prin aspectul exterior dar si prin ceea ce ofera.

Ambele au un exterior clasic, elegant, care ne aduce aminte de vremurile trecute. Primul model, Atelier Cabinotiers Philosophia, a luat nastere datorita unei idei, cum ca oamenii nu trebuie sa stie in fiecare secunda cat este ceasul. Mergand pe principiul ca sunt de ajuns expresiile „pe inserate” sau „la amiaza”, au facut acest model care, desi conceput astfel, nu isi va dezamagi purtatorul. Philosophia seamana foarte bine cu un model mai vechi, din colectia Patrimony. Are un singur indicator, cel pentru ore, dar cu o scara pana la 24 de ore, ingaduind purtatorului sa afle ora, fara a-si face grija in privinta minutelor. Totusi, daca se doreste o indicare precisa, tot ce trebuie facut este activarea minute repeater-ului, care va indica in cel mai armonios moda orele si minutele. La fel de special la acest model este si tourbillon-ul, de la ora 6, care animeaza tot cadranul. Desigur ca, nu putea sa lipseasca si indicatorul pentru fazele lunii, de la ora 9. Acest model are are un mecanism mecanic, cu 40 de jewels, o frecventa de 2.5 Hz si cu rezerva de energie de 58 de ore. Mecaismul de 33.30 mm este plasat intr-o carcasa de aur roz de 43 de mm. Cadranul este protejat de un geam din safir anti-reflexie. Ceasul are o curea din piele de aligator si nu este rezistent la apa.

Cel de-al doilea model, Atelier Cabinotiers Vladimir impresioneaza inca de la prima vedere. Cadranul, este un sistem complex de elemente ce functioneaza cu precizie. La ora 6 este prezent un tourbillon deosebit, la ora 3 afisajul pentru fazele lunii. La dreapta lui, un mic indicator care ne anunta daca ceasul are pornita functia de minute repeater. Pe langa indicatoarele de ore si minute, ceasul are la ora 11 si un indicator zi/noapte. Totusi, munca depusa pentru multe functii nu se termina aici, ceasul avand si spatele la fel de functional ca fata. In partea superioara este un calendar, cadranele sale rotunde indicand data, ziua si luna. La ora 1 este afisajul pentru an bisect. In partea inferioara este un sector dedicat timpului solar. Intre ora 4 si 8 sunt doua cadrane si fac referire la rasarit si apus. In final, la ora 6 este prezenta o imagine a emisferei nordice, o parte din cer care este rar vazuta de oameni. Toate acestea sunt „tinute in viata” de un mecansim mecanic, cu 38 de jewel, cu o frecventa de 2.5Hz si cu o rezerva de energie de aproape 58 de ore. Carcasa de 47 de mm din aur roz, sustine toate aceastea, iar geamul din safir anti reflexie este convex, pentru o lizibilitate perfecta. La fel ca modelul anterior, acesta nu are rezistenta la apa.

Vacheron Constantin a reusit sa creze doua opere de arta, extrem de complexe si sofisticate. Lasand la o parte exteriorul, ele impresioneaza prin curiozitatea de a descoperi.

30 May   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Radu (28-09-2011 ; 11:20 am) #

Tour de l’Ile este cel care conteaza, Vladimir este o continuare nu la fel de reusita.
Apropo, pe cand un articol despre Il Destriero Scafusia?

Scrie un comentariu