Parmigiani Tonda Annual Calendar

AAm discutat recent despre Parmigiani, cand brandul a lansat un model inspirat dintr-un ceas din secolul al XIX-lea. Acum, ei lanseaza un nou model, pentru a completa colectia Tonda. Lansarea ceasului Tonda Retrograde Annual Calendar reprezinta cel de-al 17-lea mecanism creat de atelierele Parmigiani.

Colectia Tonda cuprinde modele cu mecansime create in atelierele proprii, atat mecanice cat si automate. Din aceasta colectie fac parte ceasuri cu calendar perpetuu, cu tourbillon, modele foarte subtiri, modele cu cronograf, dar totusi, se simtea lipsa unui model cu calendar anual.

Mecansimul ceasului este o complicatie noua pentru Parmigiani. Se bazeaza pe mecanismul PF331, caruia i-au adaugat un nou modul aditional si asa a luat nastere mecansimul PF339 Annual Calendar. La acest mecanism trebuie facuta doar o singura corectie o data pe an, in anii cand Februarie are 28 de zile. Intr-un an bisect, ceasul va indica ziua de 29 Februarie fara a trebui facuta vreo modificare. Ceasul are un ac ce indica data in intervalul 1-31 pe sectorul din extrema cadranului. Ziua saptamanii este pozitionata la ora 9, iar luna este indicata in dreptul orei 3. Pentru ca acest cadran sa fie complet, brandul i-a mai adaugat si un afisaj pentru fazele lunii in dreptul orei 6. Acesta trebuie reglat doar o data la 120 de ani si ofera doua indicatii despre luna: una pentru emisfera nordica si una pentru emisfera sudica.

Ceasul Tonda Retrograde Annual Calendar vine in doua variante de design. Un model este facut din auar alb si are cadranul de aceeasi culoare, iar cel de-al doilea model este creat din aur roz si are un cadran negru. Carcasa masoara 40 mm in diametru, are o grosime de 11.2 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Remontoarul are un diametru de 6 mm, iar geamul din fata este din cristal de safir. Toti indicatorii sunt facuti din aur si sunt tratati cu o substanta luminiscenta. Cureaua ceasului este facuta din piele de aligator si se inchide intr-o catarama din aur.

Ceasul Tonda Retrograde Annual Calendar este un model destul de atractiv, in care se vede intreaga munca depusa de Parmigiani.

6 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu