Piaget Altiplano Skeleton Ultra-Thin

CCand auzim de Piaget, ne gandim la un ceas performant si foarte subtire. De-a lungul timpului, brandul a „creat o arta” din fabricarea ceasurilor ultra subtiri. Ceasul lansat de curand, Piaget Altiplano Skeleton Ultra-Thin, a atins doua recorduri mondiale: este cel mai subtire ceas si are cel mai subtire mecanism automat. Piaget sustine ca pentru a ajunge in acest punct este necesara o experienta de jumatate de secol.

Pe langa faptul ca ceasul este foarte subtire, prin acest model observam si priceperea ceasornicarilor de la Piaget de a crea un mecansim care sa nu necesite un cadran si care nu oboseste ochiul purtatorului cand acesta se uita la ceas.

Pentru a ajunge la un mecansim atat de subtire, brandul a avut nevoie de trei ani de cercetare. Calibrul Piaget 1200S este destul de asemenator cu 1200P, doar ca are imbunatatiri in ceea ce priveste asamblarea si finisajele pieselor componente. Cele mai dese sunt efectele satinate, intalnite pe placute, poduri si pe micro-rotor. Suruburile care tin toate aceste componente impreuna sunt negre, pentru un contrast mai puternic.  Mecansimul are un diametru de 38 de mm si o grosime de 2.40 mm. Are 26 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 44 de ore. Desi indica doar orele si minutele, consideram ca este suficient, tinand cont de „privelistea” care ne este pusa la dispozitie. Diametrul total al carcasei din aur alb este de 38 de mm, iar grosimea este de 5.34 mm. Cureaua este din piele neagra de aligator si se inchide intr-o catarama din aur.

Un model simplu, remarcabil, in care este evidenta munca depusa.

24 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu