Piaget, arta ceasurilor ultra-subtiri

DDin 1 noiembrie 2010 galeria de ceasuri al companiei Piaget din Geneva gazduieste o noua expozitie, numita “Piaget, arta ceasurilor ultra-subtiri”. Compania are o capacitate incredibila de a inova, lucrand de peste 50 de ani la dezvoltarea de noi calibre ce i-au adus prestigiul in domeniul orologeriei.

La expozitie  se pot admira modelele ultra-subtiri ce au aparut de-a lungul timpului, impreuna cu documentele ce reconstituie istoria fantastica a companiei elvetiene care a depus eforturi in dezvoltarea acestor mecanisme mici. Din 1950 pana in prezent ceasornicarii de la Piaget au lucrat la reducerea grosimii mecanismelor. In 1957 la intrunirea anuala de la Basel au prezentat primul calibru din seria ultra-subtire, miscarea fiind intretinuta de un mecanism de 2mm grosime. Acel calibru a fost obiectul mai multor brevete si un punct de referinta pentru celelalte companii din domeniu.

In 2010, la aniversarea a 50 de ani de la prezentarea calibrului 12P, primul mecanism cu rotorul deplasat de pe centru si cu o grosime de numai 2.3mm, compania a creat cel mai subtire ceas din lume,  care face parte din colectia Altiplano. In ultimii 12 ani compania a dezvoltat peste 30 de mecanisme ultra-subtiri, iar cercetarea pentru gasirea grosimii ce garanteaza eleganta unui ceas va continua.

Pentru a experimenta aceasta lume legendara, trimiteti un e-mail la piaget-time-gallery.ge@piaget.com pentru a rezerva un loc. Vizitele se pot face intre orele 10-17 de Luni pana Vineri.

11 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Coussin Emperador de la Piaget | 10 si 10 (06-01-2011 ; 5:05 pm) #

[…] Perpetual Calendar ultra plat de la Audemars Piguet sau noul Reverso de la Jaeger-LeCoultre pana la Altiplano de la Piaget, ceasornicarii ceasurilor de lux au realizat ca diametrul mare al carcaselor nu […]

Scrie un comentariu