Porsche Design Diver 1000m

PPorsche Design a luat nastere in anul 1972, la Stuttgart, fiind infiintata de profesorul Alexander Porsche. El este nepotul celui care a creat compania de masini Porche. Pentru ca masina a avut un succes nemaipomenit compania a inceput sa fabrice si accesorii pentru barbati ca ochelari de soare, pixuri sau ceasuri, toate sub emblema Porsche Design, cum au facut si cei de la BMW.

In 2011, la Baselworld ei prezinta un model mai vechi, dar imbunatatit. Modelul P’6780 Diver, revine, dar de aceasta data in culoarea neagra si in editie limitata. Trasaturile importante, care faceau acest model unul destul de impresionant au fost pastrate. Carcasa este asamblata tot din 3 parti: carcasa interioara din otel inoxidabil in care se afla mecanismul, o structura de poduri din titaniu si o curea din cauciuc cu clema metalica. Remontoarul si bezelul pot fi pozitionate in functie de preferinte, dar, in cazul in care carcasa este blocata intre poduri, cele doua nu vor mai putea fi mobile. Avand in vedere ca este un diver, a fost construit sa poata fi folosit chiar daca purtam manusi. Culoarea neagra este una cu o traditie destul de veche in istoria brandului. Porsche a folosit negrul mat in diferite accesori, nu numai la masini. Mai mult, lizibilitatea ceasului este de apreciat, Porsche reusind sa creze un contrast foarte bun, intre negru, alb si albastru.

Mecanismul ceasului este unul automat, cu un calibru Sellita SW 300. Are 25 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezreva de energie de 42 de ore. Are un diametru de 25.60 de mm si o grosime de 3.60 mm. Ceasul are o rezistenta la apa pana la 1000 de metri, datorita sistemului ingenios al carcasei, el neavand valva de heliu sau remontoar insurubat. Dunga pregnanta de culoare albastra de pe cadran indica timpul de scufundare de 15 minute, iar aceeasi culoare o intalnim pe marginea minutarului. La fel de stridenta este si culoarea alba, care se gaseste pe indecsi, pe indicatorul de ora si pe bezel. Afisajul pentru data este gasit la ora 9. Carcasa este din otel inoxidabil si titan, acoperita cu PVD; are un geam din safir anti-reflexie. Ceasul vine ori cu o curea de cauciu, ori din titaniu, ori din otel inoxidabil, in functie de preferinte.

Un model frumos, elegant si sport in acelasi timp. Porsche reuseste sa ne impresioneze atat la interior cat si la exterior. Un astfel de ceas ajunge undeva la 10.300 de dolari.

3 June   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

Sfantu’ (03-06-2011 ; 3:15 pm) #

Cam scump pentru ce ofera….

alex (07-06-2011 ; 10:05 am) #

Jumatate de masina :D

Scrie un comentariu