Premiile Grand Prix d’Horlogerie 2012

PPentru cei care ati asteptat sa vedeti castigatorii la Grand Prix d’Horlogerie de la Geneva, lista cu premiantii a fost facuta publica.

Preimul Aiguille d’Or, cel mai mare dintre toate, a fost acordat celor de la Tag Heuer. Se pare ca ceasul Mikrogirder s-a ridicat la nivelul asteptarilor si i-a impresionat pe cei din juriu.

Premiul Ladies Watch (pentru cel mai bun ceas pentru femei) a fost acordat ceasului Premiere Tourbillon, creat de Chanel. Desi pentru brand, constructia si lansarea unui astfel de model a fost o premiera, cei din juriu s-au declarat multumiti cu ceea ce au vazut.

Premiul Men’s Watch (cel mai bun ceas barbatesc) a fost acordat celor de la MB&F pentru ceasul Legacy Machine No1. Ceasornicarii brandului au sustinut ca modelul a avut parte de succesul pe care si l-au dorit, iar premiul confirma acest lucru.

Premiul Innovation Watch (cel mai inovativ ceas) a fost castigat de HYT, cu ceasul H1 Titane DLC. Inca nu am discutat despre acest brand si nici despre modele lor, dar urmeaza sa o facem cat de curand.

Fanii celor de la Chopard au fost incantati cand au aflat ca brandul a castigat premiul Jewellery And Artistic Crafts (bijuterii si arta) cu modelul Imperiale Tourbillon. Desi multi l-au criticat, se pare ca designul sclipitor a castigat atentia juriului.

Chiar daca are o prezenta destul de noua in lumea ceasurilor, Greubel Foresey a castigat premiul Best Complicated Watch (cel mai bun ceas comlicat) cu modelul Invention Piece 2. Brandul si-a facut aparitia pe piata destul de curand, dar pana acum a reusit sa castige mult teren.

Cei de la Habring 2 au castigat premiul pentru Sport Watch (cel mai bun ceas sport) cu modelul Doppel 2.0. Multi sustin ca in aceasta editie de GPDH, juriul a preferat designul mai clasic pentru ceasurile sport.

Premiul “Petite Aiguille” a fost acordat celor de la Zenith, pentru ceasul Big Date Special. Modelul a impresionat publicul inca de la prima lansare, asa ca era de asteptat sa fie recompensat.

Legacy Machine No1 de la MB&F nu a castigat un premiu, ci doua. Pe langa distinctia de cel mai bun ceas pentru barbati, modelul a reusit sa adune si cele mai multe voturi din partea fanilor, castigand, astfel, si premiul Public Prize.

Distinctia de Best Watchmaker (cel mai bun ceasornicar) ii revine lui Carole Forestier Kasapi, cea care este responsabila de crearea mecanismelor din ceasurile Cartier.

Ceremonia Grand Prix d’Horlogerie de la Geneva reprezinta pentru multi ceasornicari un sfarsit de an. De acum, majoritatea brandurilor se axeaza pe conceperea unor noi ceasuri, care vor fi dezvaluite anul viitor. De asemenea, multi incep de pe acum sa se pregateasca pentru BaselWorld.

Comentarii

eux (19-11-2012 ; 6:01 pm) #

castigatorii? cei care au votat?

Siar (20-11-2012 ; 6:49 pm) #

Despre ei nu stim nimic. Din cate am vazut la inscrieri, cei care au castigat sunt anuntati prin email.

eux (21-11-2012 ; 10:18 am) #

multumesc.

Scrie un comentariu