Recorduri la licitatiile din Geneva

CCasa de licitatii Christie’s din Geneva isi are radacinile in secolul al XVIII-lea, cand James Christie a inceput sa organizeze cele mai „elegante” licitatii. Acest „fenomen” continua si in ziua de astazi, licitatiile lor fiind cele mai apreciate din lume. Aceasta ofera peste 450 de vanzari anual, din peste 80 de domeni diferite, printre care se numara obiectele de arta, bijuteriile, vinurile si ceasurile. De-a lungul timpului s-au inregistrat preturi de la 200 de dolari pana la 80 de milioane de dolari.

Am reusit sa aflam rezultatele de la licitatia din 14 Noiembrie, la care au fost vadute cateva ceasuri ale unor branduri foarte cunoscute. Intr-un „maraton” de noua ore s-au inregistrat castiguri de 26.183.538 de franci elevtieni (21,208,665 de euro), castig care a reprezentat cel mai inalt rezultat din anul 2011 de pana acum. Aurel Bacs, directorul de la departamentul de ceasuri a sustinut ca: „Nu am mai vazut pana acum un astfel de interes pentru ceasuri. Nu am vazut nici un astfel de entuziasm in timpul licitatiilor.”

Iar, un ceas de la Patek Philippe a fost cel din „varful piramidei”. Acesta a fost creat in 1968, este facut din aur roz si are ca functii speciale un caledar si afisajul cu fazele lunii. Ce-l face de fapt mai special decat celelalte ceasuri de colectie de la Patek Philippe este faptul ca nu se stia de existenta sa pana la licitatie. De fapt este singurul ceas din acel model, cel putin din cunostintele colectionarilor. Ceasul s-a vandut la un pret de 2,099,000 de franci elvetieni, iar pretul estimat inainte de licitatie era cuprins intre  500,000-1,000,000, ceea ce a insemnat un record la nivel mondial.

O alta surpriza, ceasul James Bond de la Rolex, conceput dupa filmul Live and Let Die s-a vandut la pretul de 219,000 de franci elvetieni. Tot de la Rolex a participat si un model creat in 1953, din aur si cu o reprezentare a lui Neptune pe cadran, facuta din email. Vacheron Constantin si-a facut si el remarcata prezenta printr-un model din anul 1910, care este mai mult un medalion care are incorporat un mecanism. Aceasta este facut din aur, pata de culoare este data de email si, pe langa toate acestea, are in componenta sa si diamante si rubine. Si Cartier a vandut doua ceasuri Art Deco „Model A”, facute in anul 1927, dar spre deosebire de restul acestea nu sunt de mana.

Urmeaza sa redeschidem acest capitol, pe masura ce se desfasoara si restul licitatiilor anuntate. Parca aflam informatii mai interesante din istorie cateodata.

16 November   by | 1 comentariu | Branduri: , , ,

Comentarii

iza (06-12-2011 ; 12:52 am) #

Unde gasesc in romania un evaluator ,care poate sa autentifice un ceas rolex de aur din anii ~1960?
mail diximen@lycos.com

Scrie un comentariu