Ressence Zero

CCautand informatii despre Basel 2011 am dat peste o minunatie mecanica lansata anul trecut la Basel,  care, surpriza, nu este Elvetiana. Ressence este o companie Belgiana tanara, care a fost fondata de Benoît Mintiens, un designer industrial care a avut geniala idee pentru seria de ceasuri Zero.  O coincidenta rar intalnita se leaga de acest model. La acelasi targ de ceasuri a fost lansat un alt ceas (Harry Winston Opus X) cu aproximativ aceleasi functii dar cu un design diferit.

Ceasurile de la Ressence au un design simplu, liniile sunt trasate clar si este impunator. Ceasul mai este numit “ceasul platforma” deoarece tot cadranul face o rotatie completa odata pe ora.  Nu cadranul rotativ este special, ci functiile care apar pe cadran in timp ce se roteste. Mecanismul elvetian ETA 2824 este modificat de asa natura incat indicatorul de ore, secunde si functia de AM-PM sa ramana in aceeasi pozitie pe cadran pe durata intregii rotatii.

Cea mai mare provocare a ceasornicarilor a fost sa pastreze un consum de energie cat mai mic posibil, energia consumata la o rotatie de cadran fiind de aproape trei ori mai mare ca al unui ceas analog.  Pentru a reduce aceasta energie Ressence a utilizat rulmenti de ceramica iar pentru cadrul subcadranelor au folosit aluminiu pentru a fi cat mai usor.

Toate ajustarile pot fi controlate din remontoar, care la alegere il puteti avea in stanga sau in dreapta, depinde de mana pe care purtati ceasul. Exista patru culori diferite pentru cadrane, iar carcasa de 42 de mm poate fi din titan sau otel.

Pretul este de aproximativ 11.500 de euro fara alte taxe.

9 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu