Richard Mille Dark Diver Automatic Chronograph

RRar am vazut un ceas rotund de la Richard Mille. Brandul tocmai a lansat un ceasul RM 032 Dark Diver Automatic Chronograph, special conceput pentru scufundari, care are o carcasa rotunda si seamana foarte bine cu modelul RM 028 Americas despre care am discutat mai demult.

Este destul de complicat sa se ajunga ca un cronograf sa aibe o rezistenta mare la apa, deoarece presiunea apei poate apasa pe butoane sau pe remontoar. Pentru a evita astfel de incidente, brandul a venit cu ideea unui remontoar special, care asigura cele doua butoane ale cronografului. Cu alte cuvinte, butoanele se blocheaza prin rotirea inelului de la baza remontoarului. O “inventie” destul de ingenioasa, care cu siguranta ii va ajuta pe multi. Astfel, ceasornicarii de la Richard Mille au reusit sa inzestreze ceasul RM 032 Dark Diver Automatic Chronograph cu o rezistenta la apa pana la o adancime de 300 de metri.

Carcasa are un diametru de 50 mm,o grosime de 17.8 mm si este creata din titaniu. Ceasul indica orele si minutele, are un indicator pentru data si luna, cronograf “flyback” pentru minute si secunde si un cronometru pentru ore. Desi indicatoarele si indecsii sunt tratati cu Superluminova, credem ca lizibilitatea ceasului este destul de redusa din cauza cadranului deschis. Mecanismul ceasului este unul automat RMAC2 si are un rotor cu o geometrie variabila, care regleaza nivelul la care se roteste.

Ceasul RM 032 Dark Diver Automatic Chronograph este in editie limitata de 30 de bucati si se gaseste in magazinul brandului din Beverly Hills.

29 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu