Richard Mille RM 055 JC tourbillon

IIn cei 10 ani de la infiintare, cei de la Richard Mille au creat multe modele inovatoare. S-au axat foarte mult pe modernitate si au facut numeroase cercetari cu privire la materialele folosite in ceasuri. Astfel, inspirati din lumea aeronauticii si a automobilelor, au lansat ceasuri din materiale ca nano-fibra de carbon sau aliaje de aluminiu-litiu, care au impresionat o lume intreaga.

Acum ei prezinta un nou model, pentru o cauza nobila. Brandul participa la o licitatie caritabila organizata de Jackie Chan pentru fundatia sa JC Dragon’s Heart. Evenimentul va avea loc pe data de 14 Septembrie, la Beijing si are ca scop oferirea de ajutor copiilor din zone sarace si izolate. Banii stransi din aceasta licitatie il vor ajuta pe Jackie Chan sa continue in a-i ajuta pe acesti copii, actorul dorind sa construiasca noi scoli in aceste zone.

Pentru acest eveniment, Richard Millle a creat ceasul RM 055 JC Tourbillon. La conceperea acestui model au participat Jackie Chan si Melanie Treton-Monceyron, directorul artistic al brandului. Inca de la inceput, cei doi s-au axat pe logo-ul evenimentului caritabil. Acesta combina trei culori, rosu, albastru si verde, ele vor fi plasate in „inima” mecanismului. Prin acest logo au dorit sa il reprezinte pe Jackie Chan tinand de mana doi copii. Mai mult, logo-ul simbolizeaza copilaria, iubirea si darnicia. In partea de jos a cadranului se afla initialele organizatiei Dragon Heart, condusa de actor, initialele sunt in engleza si in chineza. Pe spatele ceasului este gravata inscriptia „Foundation Jackie Chan” (Fundatia Jackie Chan), iar in centru este imaginea unui dragon, emblema lui Chan.

Nu exista foarte multe date privind specificatiile tehnice ale acestui model. Se stie doar ca are un mecanism tourbillon, cu o rezerva de energie de aproximativ 70 de ore, este facut in mare parte din nano-fibra de carbon si are o dimensiune de 48.18 x 39.7 mm

23 August   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback RM 057 Dragon | 10 si 10 (09-02-2012 ; 10:49 am) #

[…] Jackie Chan am mai vorbit, la ceasul RM 055 JC Tourbillon. Pe langa faptul ca a facut istorie in filme, Chan a pus bazele Fundatiei Dragon’s Heart (Inima […]

Scrie un comentariu