Richard Mille scoate la licitatie ceasul lui Rafael Nadal

RRichard Mille participa la licitatia caritabila organizata de Only Watch, cu ceasul RM 027 Tourbillon RAFAEL NADAL. Modelul care oferit spre licitatie, este chiar cel original, purtat de Rafael Nadal cand a castigat campionatele de la Monte Carlo, in 2011. Deci este si unic. Carcasa ceasului este dintr-un compozit de carbon si are o dimensiune de 30.2 x 28.8 mm. Ceasul are o grosime de 7 mm si cantareste aproximativ 13 grame. Bezelul este insurubat in 8 suruburi din titaniu, iar remontoarul are un inel de cauciuc, pentru o folosire mai usoara. Cadranul este „deschis”, fiind vizibil intreg mecansimul. La fiecare cinci minute sunt plasati indecsi iluminati. Geamul este din cristal de safir, anti-reflexie si este tratat pentru a fi foarte rezistent la socuri.

Mecansimul este facut din titaniu si un aliaj din litiu, aluminiu, magneziu si zirconiu. Litiul ofera mecanismului o mai buna flexibilitate si o rezistenta mai mare la socuri. Acelasi aliaj este folosit si in constructia elicopterelor, reachetelor, satelitiilor si chiar si in masinile Formulei 1. Caseta arcului are o miscare de revolutie mai rapida, de sase ore in loc de 7.5. Balansierul are un diametru de 9.12 mm, are doua brate si 4 suruburi, iar arcul sau este unul Elinvar. Mecanismul este conceput sa reziste la o forta de 800 G.  Tourbillon-ul are un diametru de 10.9 mm. Mecanismul are 19 jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore.

Richard Mille spera ca ceasul RM 027 Tourbilon RAFAEL NADAL sa fie licitat la un pret cuprins intre 400.000 si 600.000 de euro. Anul trecut, pe mana sportivului, a fost estimat la 525.000 de euro.

15 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu