Roger Dubuis Excalibur Flying Tourbillon Chronograph

AAm vorbit saptamana trecuta despre Sigiliul din Geneva, asa ca, acum ne-am gandit sa aducem in discutie unul dintre brandurile care sarbatoreste si el aniversarea de 125 de ani ai sigiliului. Roger Dubuis lanseaza cu aceasta ocazie un model in editie limitata, si anume ceasul Excalibur Flying Tourbillon Chronograph.

Acest model indeplineste toate cerintele pentru a beneficia de Sigiliul din Geneva, dar este si un indicator al faptului ca Roger Dubuis este singurul brand care are toate modelele marcate cu „Sigiliul din Geneva”. Brandul a luat nastere in anul 1995 si incepand din acel moment, Roger Dubuis a reusit sa isi castige dreptul de a folosi sigiliul. Revenind la ceas, acesta are un calibru propriu, RD580 si este lansat in editie limitata de 8 bucati. Carcasa ceasului este din aur roz si are un diametru de 45 mm. Pe langa tourbillonul de la ora 9, exista si un indicator pentru rezerva de energie, la ora 12, si un cronometru pentru 45 de minute in dreptul orei 3. Acest model se remarca printr-un micro-rotor din platina, care este vizibil prin geamul din spatele carcasei. Pe greutatea oscilanta este gravat „Sigiliul din Geneva” cu o precizare alaturata: „125 de ani”. Teoretic, acest sigiliu trebuie gravat doar pe mecansim, dar brandul a avut voie sa il stanteze pe micro-rotor, semn ca Sigiliul din Geneva trece printr-un an tranzitiv la implinirea de 125 de ani. Cureaua modelului este din piele maro si se inchide intr-o catarama din acelasi material ca si carcasa.

Din pacate nu am reusit sa aflam mai multe despre acest model, dar cu siguranta va fi unul foarte cautat de colectionari.

14 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon | 10 si 10 (26-01-2012 ; 10:49 am) #

[…] facut anul trecut cunostinta cu ceasul Excalibur Flying Tourbillon Chronograph de la Roger Dubuis. La Salonul International de Orologerie a avut loc o prezentare a unui nou model […]

Scrie un comentariu