Rolex, eBay si un scafandru pasionat

OO poveste draguta ce umbla de cateva zile peste tot pe internet s-a incheiat aseara odata cu licitatia unui Rolex Submariner Ref 5510.  Nu vezi des ceasuri atat de rare puse la licitatie pe eBay.  De obicei le gasim pe site-urile de specialitate. Proprietarul nu a stiut ce valoare avea ceasul, astfel a fost initiatorul celei mai aprinse licitatii din ultimele luni. De remarcat este si faptul ca detinatorul ceasului, Bob, este (a fost) unicul proprietar, alta raritate intalnita in domeniul pieselor de colectie.

Cu 52 de ani in urma, Bob era un student la medicina in cadrul aviatiei militare si  avea nevoie de un ceas pentru a-l insoti la scufundarile sale regulate in apele de pe langa insulele Marshall. Avea nevoie sa stie cat timp mai poate sta sub apa. In ciuda insistentelor sotiei, el a cheltuit $70 pe un Rolex 5510, intamplator singurul ceas pentru scufundari pe care l-a gasit in acel moment in Kwajalein Atoll. Au fost probabil cei mai bine 70 de dolari investiti din viata sa.

Urmatorii 35 de ani ceasul a fost folosit la scufundari, iar la implinirea a jumatate de veac mecanismul 1530 inca mai ticaie in interior. In ultimii zece ani a stat linistit in fundul unui sertar. La varsta de 81 de ani Bob nu mai avea nevoie de ceas pentru scufundari si s-a decis sa-l vanda pe eBay, impreuna cu mai multe bunuri. Saptamana trecuta, complet inconstienti de valoarea ceasului, el si fiul sau au pus pretul de pornire a licitatiei de 9.95 de dolari. Initial au crezut ca este vorba de o greseala cand ofertele au trecut de 30.000 de dolari. Dupa ce s-a interesat putin despre istoria modelului si-a dat seama ca de fapt are o piesa de colectie.

Pretul final cu care licitatia s-a inchis este de 66.100 dolari, dupa ce in ultimele minute s-au anulat ofertele pana la 30.000 de dolari si s-au facut alte oferte, in speranta ca vor cumpara ceasul cu un pret mai bun. Probabil ca daca stia valoarea si semnificatia ceasului dinainte si-l ducea la o casa de licitatii specializata ar fi luat mai mult.

De ce este atat de rar acest ceas?

Rolex Submariner 5510 este fabricat in 1958 si este ultimul model si cel mai bun dintr-o lunga serie de “teste” facute de cei de la Rolex pentru colectia Submariner, fabricandu-se numai in cateva exemplare. Unii oameni apreciaza semnificatia istorica si raritatea ceasurilor bine facute.

7 December   by | 3 comentarii | Branduri:

Comentarii

Pingback Saga continua. Rolex Submariner 5512 | 10 si 10 (15-12-2010 ; 3:33 pm) #

[…] ca si calitatea lor are un rol important in acest joc, vezi de exemplu cei 50 de ani petrecuti de modelul 5510 la mana unui […]

Pingback Bob si Rolex 5510 | 10 si 10 (21-12-2010 ; 5:18 pm) #

[…] doua saptamani in urma v-am prezentat povestea unui Rolex extrem de rar care a ajuns sa se vanda la un pret foarte mare pe eBay. Intre timp au aparut multe […]

Pingback Un tigru de la Rolex | 10 si 10 (14-07-2011 ; 10:51 am) #

[…] mai vorbit noi despre aparitii la diferite licitatii online de succes a unor modele de Rolex, ori foarte rare ori foarte foarte […]

Scrie un comentariu