Romain Jerome Moon Invader 40

IIncheiem saptamana cu o scurta prezentare a ceasului Moon Invader 40 de la Romain Jerome, brand despre care nu am mai auzit nimic in ultimul timp. Ceasul proaspat lansat a fost prezentat pentru prima data la BaselWorld si a pus inca o data in valoare experienta ceasornicarilor sai.

Dupa patru decenii de la lansarea lui Apollo 11 si la un an dupa deschiderea colectiei Moon Invader, brandul inca pastreaza elementele care l-au consacrat de-a lungul timpului. Prima surpriza a fost carcasa de 40 mm, in ciuda faptului ca restul modelelor din aceeasi colectie au un diametru de 46 mm. Ceasul aduce un tribut si navetei Apollo 11, carcasa continand mici fragmente din aceasta nava. Nu lipseste nici praful lunar, cu care brandul si-a obisnuit fanii. Un aspect destul de futuristic este conferit de cele 4 suruburi de pe carcasa. Ceasul Moon Invader 40 vine cu carcasa in trei variante. Ceasul Black Metal este complet negru, cel Heavy Metal are carcasa creata din otel inoxidabil, iar modelul Ti este confectionat din titaniu. Indiferent de varianta aleasa, carcasa are o rezistenta la apa pana la 30 de metri adancime. De asemenea, fiecare model are acelasi mecanism si este in editie limitata de 1.969 de bucati.

Mecanismul automat este creat in atelierele proprii. Are 30 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Ca functii, ceasul indica orele si minutele si are acel cronometru pentru secunde in dreptul orei 9. Ca un minus al acestui ceas putem considera indicatoarele, care sunt cam de aceeasi culoare ca si cadranul. Desi sunt tratate cu Superluminova pentru o lizibilitate mai buna pe intuneric, suntem de parere ca si pe timpul zilei este nevoie de mai mult de o secunda pentru a afla ora.

In mare, ceasul  Moon Invader 40 este un model reusit, care cu siguranta a fost asteptat cu nerabdare de multi.

6 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu