Rotonde de Cartier Minute Repeater Flying Tourbillon

SSe spune ca, dintre toate complicatiile de pana acum, colectionarii sunt atrasi in special de ceasurile cu minute repeater. Unii sustin ca acest lucru se datoreaza faptului ca acest tip de ceas implica un proces mult mai „poetic” si ofera posibilitatea de a asculta timpul. Cartier incearca sa ne aminteasca faptul ca anuntarea timpului prin muzica a fost mereu in centrul atentiei. Modul cum ceasul Rotonde de Cartier Minute Repeater Flying Tourbillon anunta orele il statuteaza cu siguranta in topul ierarhiei ceasurilor cu aceasta functie.

Inainte sa discutam despre acest model, credem ca ar fi interesant sa aflam cate ceva despre istoria minute repeater-ului. Am intalnit foarte multi oameni care se intreaba de unde, cand si cum a aparut aceasta maniera de a anunta ora. Nu se stie cu siguranta momentul cand a luat nastere aceasta inventie, dar unii istorici asociaza perioada cu cea in care a trait Daniel Quare (1649-1724). Acesta a fost un mare ceasornicar englez, care intre 1680 si 1686 a prezentat lumii un ceas de buzunar cu minute-repeater. Ceea ce se stie cu siguranta este faptul ca, incepand cu a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, majoritatea ceasornicarilor renumiti au folosit aceasta inventie si au participat la imbunatatirea ei.

Rotonde de Cartier Minute Repeater este produsul a cinci ani de cercetari in acustica ceasurilor. Cartier a incercat sa redefineasca conceptul de sunet, studiindu-l si testandu-l. In final au ajuns la un rezultat impresionant, cu un sunet foarte clar. Pentru o transmisie a valului acustic, trebuie sa fie o legatura stransa intre emitator si receptor. Cartier a incercat o noua ideea si anume, de a „lega” gongul de placuta, iar aceasta sa fie legata de mijlocul carcasei prin 4 puncte. Pentru a imbunatati aceste legaturi, varfurile gongurilor sunt insurubate intr-un anumit punct in interiorul carcasei. Astfel, s-a creat o sinergie perfecta intre carcasa si mecanism, ceea ce ajuta la transmiterea vibratiilor. Desi auzul este considerat ca fiind cel mai dezvoltat simt al omului, brandul a pus destul de mult pret si pe ceea ce se vede. Pe langa minute repeaterul vizibil la ora 6, ceasul mai are si un tourbillon situat la ora 12. Acesta, nu numai ca stapaneste viteza minute-repeater-ului, dar, in acealsi timp asigura o emisie regulata a notelor celor doua ciocanele ale ceasului.

Mecanismul ceasului este un ansamblu de 447 de componente, are un calibru 9402MC mecanic si 47 de jewels. Are un diametru de 39.7 mm, o grosime de 9.58 de mm si se bucura de Sigiliul Genevei, indeplinind toate cerintele pentru a-l purta. In ceea ce priveste carcasa, brandul a creat 50 de modele din aur roz si 50 din titaniu. Oricare dintre cele doua are un diametru de 45 mm, geam din cristal de safir si o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Cureaua este facuta din piele neagra de aligator si se inchide intr-o catarama dubla din aur alb.

Probabil ca Rotonde de Cartier Minute Repeater Flying Tourbillon reprezinta noua generatie de ceasuri complicate. Nu am reusit sa aflam un pret pentru acest model, stim doar ca este in editie limitata de 100 de bucati (50 din titaniu si 50 din aur roz) si ca se anunta cateva astfel de ceasuri cu diamante. Mai jos va invitam sa ascultati minunatia.

20 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu