Royal Oak de la Audemars Piguet

MM-am ferit sa discut despre seria de modele Royal Oak de la Audemars Piguet pentru simplu motiv ca sunt foarte multe, numai de 105 modele stiu eu. Azi am sa fac o scurta trecere in revista a istoriei modelului si ultima aparitie de la Salonul International de Orologerie din Geneva.

Primul Royal Oak a fost proiectat de Gerald Genta in 1972, pornind de la ideea ca nu exista pe piata un ceas sport de lux. Numele este inspirat din numele unor nave de razboi din Marina Regala, iar relatia ceasului cu navele se poate vedea in design-ul bezelului care are o forma de hublou. Succesul cu care a fost primit modelul a fost surprinzator, de aceea au si pus mult pret pe promovarea lui. Cei de la Audemars au folosit modelul pentru a-i reprezenta in cursele de yachturi, formula 1 si alte sporturi exclusiviste. Nu a fost agreat numai de lumea sportului, ceasul arata destul de bine si pentru a sta la mana unui om de afaceri.

Ultimul model prezentat la targul international din Geneva este Royal Oak Offshore Automatic Tourbillon Chronograph. Chiar daca aspectul carcasei pare neschimbat mecanismul este cu totul nou. Calibrul 2897 automatic are un tourbillon la ora 6 care strica putin din aspectul sportiv al ceasului si un chronograf cu complicatii.

Nu este o editie speciala a modelului si nici nu este produs in vreo editie limitata, asta nu inseamna ca preturile nu sunt destul de ridicate.

19 January   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Lista ceasurilor de la GPDH | 10 si 10 (17-10-2011 ; 3:08 pm) #

[…] „Royal Oak Offshore Chronograph” de la Audemars Piguet – pret: 52.100 de doalri; […]

Scrie un comentariu