Saskia maaike Bouvier este pe cale sa devina prima femeie din Academia Ceasornicailor Independenti

SSaskia maaike Bouvier este pe cale sa devina prima femeie ceasornicar ce candideaza pentru un prestigios loc in Academia Ceasornicarilor Independenti.  Pentru a deveni membru al acestei academii iti trebuie un sponsor, iar Bouvier a atras atentia fondatorului Sven Andersen si a ceasornicarului Antoine Preziuso.

Fondata in 1985 de catre Svend Andersen si Vincent Calabrese, Academia Ceasornicarilor Independenti a fost locul unde ceasornicarii si-au putut dovedi arta si maestria fara a fi limitati de trendurile brandurilor mari. Astazi comunitatea are in componenta sa 30 de persoane din 11 tari diferite. Toti acesti membri sunt barbati, asa cum mai toata industria orologeriei este o societate patriarhala. Bouvier are sansa de a fi prima femeie care primeste recunostinta celorlalti ceasornicari, printre care se afla si nume ca Philippe Dufour, Beat Haldimann sau Peter Speake-Marin.

In timp ce majoritatea ceasornicarilor se concentreaza pe crearea de ceasuri pentru barbati, ea a ales sa dea frau liber imaginatiei pentru ceasurile de femei. A creat o serie de ceasuri cu complicatii practice dar si designuri dragute. Cel mai notabil ceas fiind 8 Moons (opt luni), care are in afisarea sa progresia fazelor lunii pentru fiecare zi a saptamanii.

Visul ei este sa-si faca propriul mecanism, cu care sa aibe mai multa flexibilitate prin adaptarea modulelor. Momentan foloseste un mecanism ETA 2892, cu o miscare clasica pentru ore, minute si secunde, iar in partea superioara a acestuia ea a gasit un loc in care sa dezvolte un modul suplimentar pe care il tot modifica de la ceas la ceas.

30 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu