Serpent Calendar de la Speake-Marin

UUna dintre cele mai appreciate prezentari de la BaselWorld a fost cea a ceasului Serpent Calendar de la Speake-Marin. “Stramosul” acestui ceas a luat nastere prin anul 2004, iar ceasul prezentat la BaselWorld este o varianta imbunatatita si innoita a modelului mai vechi.

Daca stam sa facem o scurta paralela intre acest model si ceasul Spirit Pioneer, despre care am discutat anul trecut, vom observa cateva elemente comune, proprii brandului. Ceea ce observam imediat la acest model este carcasa groasa si solida. Un alt element ar fi forma orarului, bine definita. Mai putem pune in aceeasi categorie indecsii reprezentati prin cifre romane, remontoarul “dintat” sau grosimea carcasei. Denumirea de “Serpent” provine de la forma indicatorului datei.

Ceasul Serpent Calendar este destul de simplu in ceea ce priveste designul, dar impresioneaza prin aceasta simplitate. Este creata din otel inoxidabil si poate avea un diametru de 38 sau 42 mm. Desi nu se vede foarte tare, aceasta carcasa a “slabit” cu 2 mm, avand acum o grosime de 12 mm. Are o rezistenta la apa pana la 30 de metri si o curea din piele de aligator. Ca functii, ceasul este decent, indicand orele, minutele, secundele si data. Mecansimul care asigura toate acestea este unul automat, EROS 1, care are o dimensiune de 30.4 x 4.35 mm, iar placa principala, podurile, levierul si rotorul sunt polisate manual. Mecanimul are 35 de jewels, o caseta arc dubla si o rezerva de energie de aproximativ 120 de ore.

Ceasul Serpent Calendar a acaparat atentia tuturor vizitatorilor.

12 March   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Speake-Marin Tourbillon Minute Repeater | 10 si 10 (10-04-2012 ; 9:01 am) #

[…] demult am vorbit despre una dintre prezentarile celor de la Speake-Marin, la ceasul Serpent Calendar. Astazi ne-am mai lovit de un model al brandului, care a strans destul de multe laude. Ceasul […]

Scrie un comentariu