Speake-Marin Spirit Pioneer

S

Speake-Marin este un brand destul de nou si pare sa cucereasca din ce in ce mai mult piata ceasurilor. A fost fondat in 2000 de catre un ceasoricar independent pe nume Peter Speake-Marin. Prima lui intentie a fost aceea de a crea bijuterii, dar la un moment dat si-a dat seama ca este atras de arta mecanismelor. A urmat Colegiul Tehinc din Londra si apoi si-a continuat studiile la o scoala elvetiana de ceasornicarie. S-a reintors in tara natala, Anglia si s-a angajat la diferite companii de ceasuri din intreaga Mare Britanie, iar in final a ajuns sa lucreze la Somio Antiques, la sectia de ceasuri antice. La magazinul din Piccadilly Arcade, Peter a inceput sa restaureze ceasuri ca Berguet sau Patek Philippe. In 1996 s-a mutat inapoi in Elvetia si s-a angajat la Renaud&Papi (acum Audemars Piguet Renaud&Papi) pentru a crea complicatii. In tot acest timp, el si-a strans proprile instrumente si a inceput sa construiasca un ceas de buzunar cu tourbillon. Acest model a fost supranumit „ceasul fondator” al brandului propriu, deschis in 2000 in satul Rolle.

Primul model care a fost lansat sub brandul Speake-Marin este ceasul The Piccadilly, care are o simbolistica importanta pentru ceasornicar, acesta afirmand ca „timpul petrecut la Piccadilly ramane ca fiind o perioada decisiva a carierei mele”. De-a lungul timpului Speake-Marin a lucrat in colaborare cu branduri importante. Impreuna cu Harry Winston a lansat in 2006 ceasul Excenter Tourbillon. In 2008, alaturi de MB&F a lucrat la modelul MB&F’s Horological Machine No.1. Desi nu are o varsta remarcabila, relizarile sale de-a lungul timpului sunt promitatoare.

Acum, Speake-Marin a lansat un nou model, dupa standardele si traditiile proprii. Ceasul Spirit Pioneer este un model de zi cu zi, cu un stil contemporan si cu o carcasa care este din prima recunoscuta ca fiind una Piccadilly.

Ceea ce observam de la prima vedere este lizibilitatea perfecta a acestui model. Cadranul de un negru intens si indecsii mari si albi ajuta pe cel care poarta acest model sa nu isi petreca timp indelungat pentru a afla ora. Indicatoarele sunt tratate cu Superluminova, la fel si logo-ul si semnatura brandului. Peter Speake-Marin explica de unde provine si numele modelului: „Ceasul este inspirat dintr-un model pe care l-am cumparat acum 15 ani, cand restauram ceasuri in Piccadilly. Acela era un ceas militar autentic, din prima jumatate a sec. XX. Dupa ce l-am restaurat, a devenit ceasul meu preferat si mi-am dorit sa pot crea si eu ceasuri dupa acel model. Mai mult decat atat, am fost insipirat si de faptul ca in ultimii ani, toata lumea a fost supusa unor mari incercari (n.r. criza), iar cei care chiar si-au dorit, au reusit sa treca peste toate greutatile. De aici a pornit si inscriptia de pe spatele ceasului, „Fight, Love & Persevere” (Lupta, iubeste si persevereaza), care vreau sa aduca un fel de tribut celor care au stiut cum sa lupte”.

Revenind la ceas, sa discutam si despre detalile tehnice. Carcasa are un diametru de 38 mm si o grosime de 13.5 mm, este facuta din otel inoxidabil si are geam din cristal de safir, anti-reflexie. Mecanismul este unul automat, cu calibru FW2012. Are un balansier larg si o constructie foarte solida. Are 25 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 42 de ore. Cureaua este din piele maro-rosiatica de vitel si se inchide intr-o catarama din otel inoxidabil.

Ceasul Spirit Pioneer este in editie limitata de 68 de bucati, iar momentan nu stim pretul.

25 November   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

R Goldschmidt (25-11-2011 ; 6:41 pm) #

Ma bucur mult sa il citesc si ma bucur de faptul ca il citesc aici.

Pingback Serpent Calendar de la Speake-Marin | 10 si 10 (12-03-2012 ; 11:57 am) #

[…] stam sa facem o scurta paralela intre acest model si ceasul Spirit Pioneer, despre care am discutat anul trecut, vom observa cateva elemente comune, proprii brandului. Ceea […]

Scrie un comentariu