Speake-Marin Tourbillon Minute Repeater

NNu demult am vorbit despre una dintre prezentarile celor de la Speake-Marin, la ceasul Serpent Calendar. Astazi ne-am mai lovit de un model al brandului, care a strans destul de multe laude. Ceasul Renaissance Tourbillon Minute Repeater ne impresioneaza imediat ce-i vedem cadranul deschis.

Cei de la Speake-Marin sustin ca acest model incorporeaza experienta si cunostintele brandului si ca transporta elementele traditionale la un alt nivel: eleganta este data de un design simplu, complexitatea mecanica reiese din tourbillion si minute-repeater, iar componentele mecanismului, aranjate cu atentie pentru a crea o imagine perfecta, ridica ceasul la un nivel de estetica sofisticata.

Renaissance insemana renastere si se refera la era culturala cu acelasi nume care s-a nascut in Europa intre secolele XIV si XVII. In aceea perioada, scolile si intelectualii incercau sa atinga apogeul in discipline ca filosofie, arta, arhitectura si literatura. Peter Speake-Marin a incercat cu acest mecansim sa redescopere modul de valorificare a elementelor clasice ale brandului si cum sa le ofere un effect extraordinar. Peter sustine ca “acest ceas reprezinta un nou inceput al muncii mele, de aici si numele. Ma simt de parca, pana acum, as fi fost intr-un continuu stadiu de invatare, atat la ateliere de restaurare din Londra, cat si la propria mea companie. Am vrut sa creez o piesa care sa simbolizeze o reinventare a muncii mele, dar, care in acelasi timp sa reflecte si ceea ce am creat pana acum si ce am incercat sa scot in evidenta la Speake-Marin”.

Tourbillonul de 60 de secunde nu numai ca imbunatateste precizia ceasului, dar ofera si beneficii estetice, datorita finisajului care atrage lumina in moduri diferite. Minute-repeaterul este activat de un buton din dreptul orei 9. Anunta orele, sferturile de ora si minutele. Peter afirma ca si-a dorit un ceas cu tourbillion, pentru ca “acest element da viata intregului ceas. Se misca, este animat si e placut sa il privesti. De asemenea, un tourbillion reprezinta intreaga arta a ceasornicarului.”

Lasand toate discutiile la o parte, sa mentionam si cateva date tehnice despre ceasul Renaissance Tourbillon Minute Repeater. Mecanismul este asamblat din 330 de component si are un diametru de 32.4 mm. Cusca tourbillonului este destul de mare, avand un diametru de 13.59 mm, iar frecventa balasierului este de 3 Hz. Pe placuta din spate, modelele sunt decorate manual, ceea ce face ca fiecare ceas sa fie unic. Carcasa Piccadilly are un diametru de 44 mm si o grosime de 11 mm. Este creata in totalitate din aur rosu, are pe ambele parti geamuri din cristal de safir si este rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Cum am mentionat mai sus, piesele care se pot observa prin geamul din spate sunt decorate manual, brandul dorind ca fiecare ceas creat sa fie unic. Nu stim pretul modelului si cate ceasuri va crea Speake-Marin, dar suntem siguri ca vor fi dorite de multi.

10 April   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

R Goldschmidt (10-04-2012 ; 10:03 am) #

Pretul este aproximativ 381 918 Euro, mai exact 370,000 CHF, fiind unul dintre cele mai scumpe ceasuri create de Speak Marin, conform spuselor celor de la MonoChrome (http://www.monochrome.nl/speake-marin-renaissance-tourbillon-minute-repeater/), dar cate bucati sunt realizate, nu stiu, oricum, sunt ireprosabile ca finisaje si mecanism. Mi-ar placea unul pe mana. Oricum, vad ca are o ascensiune rapida, Speak Marin, in lumea horologiei.

alex (10-04-2012 ; 10:37 am) #

Da, se pare ca se misca rapid si castiga o gramada de fani.

Scrie un comentariu