Surpriza la Geneva. 5522 de la Audemars Piguet

SS-au organizat cateva lictitatii importante zilele trecute la Geneva. Desigur, au fost cateva ceasuri care s-au vandut cu peste un milion de dolari, cel mai scump fiind un Patek Philippe din 1953, care a fost vandut cu fabuloasa suma de 2,7 milioane de dolari, dar nu este nici acesta un lucru nou. Nici suma extraordinara de 275 de mii de dolari oferita pentru un Rolex din 1952, nici ca un alt Rolex, despre care am mai vorbit aici si-a marit de patru ori suma estimata nu trezeste probabil interesul unora.

Marea surpriza a venit de la un Audemars Piguet Cronograf din 1950, estimat la 60 de mii de dolari. El a fost vandut cu 400 de mii de dolari. Ceasul nu este special pentru rafinamentul si complicatiile sale,  avand diametrul carcasei destul de mare, de 40mm si  functiile normale pentru un cronograf cu tahimetru. El este special pentru simplu fapt ca este unic si nu sunt a fost vazut la o licitatie timp de 60 de ani.

Povestea lui este un mister total, nu exista alta documentatie sau referire care sa-i traseze o istorie clara. Nu s-a auzit de el si nu a fost vazut nici macar la colectionarii privati. Putini stiau de existenta sa. Casa de licitatii Christie a apelat la  compania Audemars Piguet pentru a valida originalitatea ceasului, compania nu a putut veni cu mai mult de o poza in alb si negru de acum 60 de ani si un document care atesta ca ei au facut ceasul cu numarul de referinta 5522.

Unicatul il puteti vedea in prima poza de mai jos.

17 November   by | Niciun comentariu | Branduri: , ,

Scrie un comentariu