Tag Heuer Carrera CMC Concept Chronograph

CColectia cea mai indragita de la Tag Heuer urmeaza sa fie imbogatita cu un nou membru. Ceasul Carrera CMC Concept Chronograph este cel mai nou ceas creat de brand si, desi a fost prezentat de curand, a strans laude din intreaga lume.

Brandul se mandreste cu acest model, mai ales ca este creat in totalitate din matrice compozita de carbon. Primul ceas Carrera a fost construit in 1963 de catre Jack Heuer. Modelul era inspirat din lumea curselor de masini si adresat soferilor profesionisti si iubitorilor de curse. Acum, Carrera CMC Concept Chronograph are aceeasi baza si este creat din acelasi tip de carbon folosit in Formula 1 si in industria aerospatiala.

Cei de la Tag Heuer sustin ca modelul are o carcasa foarte usoara si foarte rezistenta. Designul este destul de asemanator cu ceasul premiat anul trecut la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva – Carrera Mikrogirder. Atat carcasa, cat si bezelul sunt facute din fibre de carbon foarte subtiri, care au fost aranjate sub forma de matrice izotropica. Dupa ce au fost incalzite si compactate au fost aranjate pentru a intra in constructia elementelor 3D. Aceste fibre, nu numai ca sunt foarte usoare, dar sunt si foarte subtiri, avand o grosime de 0.007 mm.

In interiorul ceasului este primul mecanism creat in totalitate de brand, Calibrul 1887. Acesta are un diametru de 29.3 mm, este ornat cu 39 de rubine, are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 50 de ore. Mecanismul a fost construit in anul 2011 si a fost numit in onoarea lui Edouard Heuer, care a inventat in 1887 pinionul oscilant.

Nu avem informatii privind editia si pretul ceasului Carrera CMC Concept Chronograph. Probabil ca astfel de detalii vor fi disponibile abia dupa lansare.

31 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu