Tag Heuer Monaco Mikrograph

TToate companiile din industria orologeriei obisnuiesc sa foloseasca mecanisme sau module mai speciale de la un model la altul, iar cei de la Tag Heuer, in acest an, vor face foarte vizibila aceasta practica. Ei vor lansa (de fapt vor scoate la licitatie) la Monaco, in Septembrie anul acesta, noul model Monaco Mikrograph.

Practic, au luat cea mai faimoasa carcasa din colectia Monaco in care au bagat cel mai bun mecanism pe care l-au facut ei pana acum, cel din Mikrograph, un mecanism care este capabil sa masoare sutimile de secunda (scoatem din calcul Mikrotimer Flying 1000 Chronograph care inca nu s-a construit). Rezultatul este probabil cel mai bun ceas de la Tag Heuer.

Carcasa de 43 de mm din otel inoxidabil este o combinatie intre forma traditionala a carcaselor Monaco si a celor mai moderne Monaco 24. Cadranul are un amestec de negru si argintiu si destul de greu de citit. Pe subcadranul de la ora 12 putem observa rezerva de energie a cronografului, pe subcadranul de la ora 3 este cronograful pentru minute care are 3 indicatoare (cu numerele 0/10/20) montate pe un disc rotativ (in imagine au trecut deja 25 de minute), pe subcadranul de la ora 9 sunt reprezentate secundele tot asa cu un disc rotativ pe care se gasesc 3 indicatoare (in imagine au trecut 50 de secunde), iar pe subcadranul de la ora 6 sunt reprezentate secundele de la 30 la 60 printr-un disc rotativ pe care gasim numai doua indicatoare. Ramane indicatorul central pentru microsecunde care se roteste sub gradatiile scrise pe geamul de safir.
Carcasele pentru ceast model vor fi facute de artistul Paul du Toit din Africa de Sud, omul a carui munca s-a vandut foarte bine in trecut.

Pretul de pornire la licitatie probabil ca va fi peste 50.000 de dolari avand in vedere ca numai mecanismul valoareaza atata.

1 June   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback TAG Heuer V4 | 10 si 10 (03-10-2011 ; 5:45 pm) #

[…] cateva luni am vorbit despre ceasul Monaco Mikrograph de la Tag Heuer. Acum au lansat un nou model din colectia Monaco, ceasul V4 Titanium,  cu care […]

Scrie un comentariu