Timekeeper Chronometrie Mystery of Time Clock

TTimp de 10 ani in atelierele Knesebeck din Hamburg si Timekeeper Chronometrie din Germania ceasornicarul Tilmann von dem Knesebeck a lucrat la creearea unei piese de arta unica si remarcabila. Ceasul este numit “Mystery of Time” Triple Axe Tourbillon si toate piesele care-l compun sunt lucrate manual. Materialele din care sunt facute piesele sunt foarte variate: aur si cristale, lemn exotic, fildes de mamut, marmura, otel inoxidabil si alte pietre pretioase.

In esenta este o masa cu un ceas complex care se ridica si coboara din ea odata ciclul dintre zi si noapte. Ceasul are o cupola de cristal precum si o serie de sectiuni care se deschid ca niste petale de flori. In zori cand lumina ajunge la o parte din ceas mecanismul este pus in functiune, cupola de cristal in care este ceasul se ridica usor iar “petalele” se desfac. La apus toate elementele se retrag iar ceasul revine in baza mesei. Unitatea in sine este alimentata de electricitate dar ceasul este mecanic.

In centrul atentiei este inima ceasului, un tourbillon mare care se misca pe trei axe si un planetariu format numai din Pamant si Luna, ambele incadrate de un geam de cristal. In afisajul astrologic fiecare planeta se invarte in jurul axei proprii in timp ce Luna se invarte in jurul Pamantului. Aceste miscari fiind in timp real. Complicatia mai contine o sonerie care indica trecerea fiecarei ore. Ora afisata in stilul “Mystery”, cu nici o legatura intre indicatoare si mecanism. Acest lucru se datoreaza faptului ca indicatoarele sunt montate pe discuri de safir care sunt puse in miscare de elementele din bezel.

Ceasul va fi produs intr-o editie limitata de 12 bucati, fiecare ceas va fi personalizat pentru fiecare client.

4 May   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Petre (04-05-2011 ; 1:14 pm) #

ma asteptam sa fie mai mare :)
http://www.youtube.com/watch?v=ccb0cRjhl1c

Scrie un comentariu