Topul celor sub 250. De mii.

SSa revenim cu picioarele pe pamant, la ceasurile al caror preturi nu depasesc pretul marelui premiu la loto.

Astazi avem un top mai modest, daca $250.000 poate fi considerata o suma modesta.

Va prezint noul William Baume Flying Tourbillion. Aceasta noua creatie a celor de la Baume & Mercier are, dupa cum sugereaza si numele, un “tourbillion zburator” care este fixat doar intr-o parte spre deosebire de modul clasic de fixare pe pod, din ambele parti. La doar $75.000, evident nu este placat cu diamante insa cureaua neagra din piele de aligator isi spune cuvantul in pretul acestui ceas. Cadranul negru este prevazut cu un secundar in zona orei 6 si cu acel tourbillion “zburator” la ora 9. Pentru a nu va lasa la nevoie, rezerva de putere a acestui ceas este de 52 de ore, spre deosebire de media ceasurilor de lux de doar 40. Pentru cei interesati de aceasta capodopera ii anuntam ca doar 10 astfel de modele au fost construite. Deci sansele ca ceasul dumneavoastra sa se afle si la mana unui partener de afaceri sunt minime.

Pe locul doi, desi este in aceeasi zona de pret, modelul prezentat are insa o cu totul alta abordare. Ceasul Tag Heuer Monaco V4 costa doar $80,000. In caz ca nu stiati pana acum, precizez ca este o companie detinuta de conglomeratul Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH). Inovatia a venit din felul in care functioneaza automobilele. Este primul si unicul ceas din lume a carui miscare mecanica este data de curele. Conform declaratiilor companiei, aceste inovatii fac ca ceasul sa aibe nevoie de mult mai putina mentenanta si sa fie semnificativ mai rezistent la socuri. Monaco V4 nu se lasa mai prejos cu stilul, chiar daca a revolutionat procesul de functionare. Cadranul este din platina iar cureua este din piele de aligator. Spre deosebire de modelul anterior au fost construite 150 de piese deci sansele de a purta acest model sunt comparabil mai mari.

Locul 1 este luat de un brand de care nu aveti cum sa nu fi auzit. Vorbim despre Porsche Design. Modelul este P’6910 -rosu-auriu. Ca si masinile Porsche, acest ceas uimeste prin inovatia inginereasca. Pentru crearea sa au lucrat 12 ingineri si ceasornicari. Este primul cronograf cu un display atat mecanic cat si digital. Poate cronometra pana la 9 ore si 59 de minute. Este o alegere pe care orice Inginer cu un business de succes ar trebui sa o faca. Fiind un ceas impresionant, tehnologia costa, pretul acestuia ridicandu-se la $225.000.

Scrie un comentariu