Traditie de la Breguet

AAcum cateva zile am vorbit de modelul Marine Tourbillon si traditia cu care Breguet a reusit sa imprezioneze de-a lungul timpului. La Baselworld au mai prezentat un model ce merita sa fie mentionat, un model ce pastreaza cu strictete standardele companiei: Breguet’s Tradition. Este un ceas “vizionar”, asa cum il numesc ei, in care putem vedea eleganta si precizia cu care lucreaza acest brand.

Este un model ce vine in trei variante de materiale: in aur rosu de 18k cu calibru 507DR sau in aur rosu sau alb, tot de 18k, dar cu un mecanism NAC. Breguet’s Tradition este unul dintre acele modele care ne ofera o deschidere larga asupra mecanismului, majoritatea componentelor fiind observate in spatele unui cadran mic, asezat in partea superioara a cadranului. Astfel, observam intreg angrenajul, rotile si pinioanele avand o miscare extrem de delicata, esapamentul, faimoasa piesa Breguet, cu dispozitivul anti-soc si balansierul care are 5 suruburi de reglaj. Toate acestea construiesc un mecanism mecanic, ce are un calibru 507DR, 34 de jewels, o frecventa de 3 Hz si o rezerva de energie de 50 de ore.

Indiferent de varianta dorita, toate cele 3 modele au aceleasi detalii, in afara de mecanism. Au o carcasa de 40 de mm si de o grosime de 11.65 mm, ce are o rezistenta la apa pana la 30 de metri. De asemenea, la toate gasim aceeasi infatisare: in partea superioara a carcasei avem cadranul negru, cu cifre romane si cu indicatoare pentru ore si minute. Acest cadran ocupa foarte putin spatiu, oferindu-ne o perspectiva destul de cuprinzatoare asupra mecanismului a carui culoare difera in functie de varianta dorita. Rezerva de energie are un loc special intre orele 10 si 11, iar indicatorul ei este prins de cadranul negru. Toate variantele vin cu o curea din piele de aligator, de culoarea neagra.

Breguet’s Tradition isi merita pe deplin numele, acoperind cea mai mare parte a elementelor carcateristice brandului: precizie, eleganta, delicatete si detaliu.

19 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu