Tutima Hommage Minute Repeater

TTutima a luat nastere in anul 1927 in Glashutte. Cand piata pentru ceasurile de buzunar tocmai incepea sa scada, iar multe companii saxone producatoare de ceasuri au falimentat, Dr. Ernst Kurtz, fondatorul Tutima, a reusit sa faca fata trecerii dintre ceasurile de buzunar si cele de mana. Mai mult, el a fost surprins in Germania de Est in perioada comunista de dupa razboi, dar a reusit sa supravietuiasca datorita unor ceasuri traditionale si unice.

In 2011, dupa trei ani de pregatiri, brandul a lansat un model interesant, care atrage atentia prin miscari delicate, dar ferme. Ceasul Hommage Minute Repeater, pe langa faptul ca are un design elegant si vesel are si sunete la fel de calde. Minute Repeater-ul are un sunet compus din doua gonguri, unul cu o tonalitate joasa si al doilea cu una ridicata. Sunetul mai gros indica orele, combinatia dintre cele doua sunete este pentru sferturi de ora, iar cel subtire este pentru minute. Aceasta functie este activata prin apasarea unui buton slide din lateralul carcasei, slide care se integreaza perfect in design-ul ceasului.

Mecanismul, vizibil in totaliate, este unul mecanic, cu un diametru de 32 mm si o grosime de 7.2 mm. Are 42 de jewels, un esapament cu 14 suruburi din aur, 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 72 de ore. Multe dintre cele 550 de componente sunt fie placate fie facute in totalitate din aur. Ca functii, ceasul indica ora, minutele si secundele si are functia de minute repeater. Toate acestea sunt acoperite de un geam din sticla de safir, care se gaseste si pe spate. Carcasa este facuta din aur roz sau platina si are un diametru de 43 mm. Cureaua este din piele de aligator, cu clema din aur sau platina.

Varianta in aur roz este in editie limitata de 20 de bucati, iar un astfel de ceas costa undeva la 168.000 de euro. Ceasurile din platina vor fi numai in numar de 5, iar pretul unuia este de 179.000 de euro.

17 August   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

alexandru (18-08-2011 ; 11:01 pm) #

Arata genial modelul

Sfantu’ (18-08-2011 ; 11:28 pm) #

Cam prea ieftin,cam cat un Bentley

Scrie un comentariu