Un ceas pentru piloti de la IWC

IIWC au oferit la SIHH o prezentare frumoasa a ceasului proaspat lansat Pilot’s Watch Cronograph TOP GUN. Brandul sustine ca ei au gasit o asemanare intre piloti si ceasuri: „Slujba unui pilot consta in a fi in alerta tot timpul. Cand este in alerta, trebuie sa lucreze cu precizia unui mecansim si trebuie sa ridice avionul in aer in cateva secunde.”

Mai mult, cei la IWC sustin ca, pentru a ramane in frunte, trebuie sa foloseasca ultimele tehnologii, la fel ca pilotii care sunt antrenati in cele mai sofisticate nave, si anume cele Top Gun.  Din acest motiv, brandul a echipat acest ceas cu un calibru 89365, care, spre deosebire de modelul precendent, are o rezerva de energie mai mare, adica de 68 de ore. Mecanismul automat, cu 35 de jewels, este incastrat intr-o carcasa interioara din fier, care protezeaja mecansimul de campurile magnetice. Cadranul ceasului este inspirat din bordul clasic al aeronavelor, iar indicatoarele si indecsii sunt tratati cu substanat luminiscenta. Carcasa este facuta din cermaica, are un diametru de 46 de mm si o rezistenta la apa pana la 60 de metri.

La acest ceas, brandul a mai adauga o varianta (in imaginea de mai jos), care este in unele locuri diferita. La ceasul Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Miramar mecanismul si functiile sunt aceleasi, dar difera in partea de design. Spre deosebire de modelul de mai sus, acesta are pe cadran numerotate minutele si nu orele. Aceasta caracteristica dateaza din anii `30 -`40, cand minutele si secundele erau estentiale pentru aflarea pozitiei unei aeronave. In afara de aceasta trasatura si de designul army, ceasul este identic cu cel prezentat mai sus.

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN este un ceas destul de reusit, care imbina intr-o maniera armoniasa tehnica, precizia si istoria.

8 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu